Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Οι πρωταγωνιστές των διαφημίσεων που έγραψαν ιστορία με τις ατάκες τους - Τα 6 κορυφαία videos!

«ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ, ΑΓΑΠΟΥΛΑ»

Πρώτος έκανε την εμφάνισή του στη μικρή οθόνη ένας συμπαθητικός κύριος με γυαλιά που με τις μοναδικές ατάκες του συνδύαζε τους αριθμούς και κατέληγε πάντα σε έναν πενταψήφιο. 
 Ακολούθησε ο «Νίκος Ξανθόπουλος», που σαν πρωταγωνιστής του παλιού ελληνικού κινηματογραφού, έμεινε στην ιστορία των διαφημίσεων με το σλόγκαν «για την φουκαριάρα την μάνα μου». Ακολούθησαν ο «ομορφάντρας» και ο «αγαπούλας» για να φτάσουμε τελικά στον... Κίτσο που «βάζει στην καρδιά του αμπάρες» για να κερδίσει την... Τασούλα και τον «ληστή με την κουκούλα» που έκανε θραύση με την ατάκα «όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι».
Έξι ευρηματικές διαφημίσεις με...
ατάκες που έγιναν τα «σουξέ» της εποχής. Έξι προσωπικότητες που με τις μοναδικές του ερμηνείες κατάφεραν όχι μόνο να διαφημίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αλλά έγιναν πρωταγωνιστές στις καρδιές των τηλεθεατών.

«Αγαπούλα την κουκούλα...»

Λόγια που έχουν γίνει σλόγκαν από τον Τάκη Σπυριδάκη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, με πορεία τριάντα ετών στον κινηματογράφο, μέσα από την εκφραστικότητα και το ταλέντο του ενσάρκωσε τον διεφθαρμένο πρόεδρο της
ποδοσφαιρικής ομάδας, διαφημίζοντας με μεγάλη επιτυχία πακέτα κινητής τηλεφωνίας.




«Η επιτυχία του, κατά τη γνώμη μου, οφείλεται στο ότι αποτυπώνει απλά και έξυπνα την ατμόσφαιρα της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει αυτή τη στιγμή ο κόσμος», έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Ωστόσο, ο ρόλος που ερμηνεύει ο Τάκης Σπυριδάκης είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με τον χαρακτήρα, το ήθος και την καλλιτεχνική του πορεία. Ευαίσθητος και συνειδητοποιημένος ηθοποιός, βραβευμενος σκηνοθέτης με κατασταλαγμένες απόψεις για τη ζωή έχει αποδείξει πως δεν θυσιάζει την Τέχνη, που υπηρετεί με αξιοπρέπεια εδώ και τρεις δεκαετίες, στον βωμό της δημοσιότητας.

«Τυχαίο; Δεν νομίζω»

Είναι κειμενογράφος και ο ίδιος εμπνεύστηκε το σλόγκαν που χρησιμοποιούν ακόμα και βουλευτές (!) στις ομιλίες τους. Ο Θοδωρής Τσεκούρας είναι ο ήρωας διαφήμισης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας που με την ερμηνεία του έπεισε ακόμα και τους κριτικούς πως πρόκειται για έναν ταλαντούχο ηθοποιό. Ο πρωταγωνιστής στο διαφημστικό σποτ πιστεύει ότι είναι όλα προμελετημένα και σχεδιασμένα σχεδόν μεταφυσικά ώστε όλοι οι αριθμοί να καταλήγουν σε έναν μαγικό πενταψήφιο.



Ο Θοδωρής Τσεκούρας γεννήθηκε το 1972 στο Νέο Κόσμο, τέλειωσε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ανάλυση πολιτικού λόγου στο Πανεπιστήμιο του Εσεξ στην Αγγλία.

Έγραψε θεατρικά έργα που τιμήθηκαν αλλά δεν ανέβηκαν στη σκηνή. Στην πορεία, με την βοήθεια φίλων του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, βρέθηκε στον χώρο της δισφήμισης. Μια πρόταση, ένα «γιατί όχι» και όλα άρχισαν.

«Στην Ελλάδα επικρατεί το ποσοτικό. Με βλέπουν και λένε:"Α, ρε τυχεράκια. Εκανες λεφτά". Ποιος σκέφτεται ότι υπάρχει και το μεράκι;», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο γνωστός κειμενογράφος σχολιάζοντας τον χώρο της διαφήμισης στην ελληνική πραγματικότητα».

«Για την φουκαριάρα την μάνα μου»

Οι ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστή το Νίκο Ξανθόπουλο, έγινε η πηγή έμπνευσης τηλεοπτικής διαφήμισης, που ενθουσίασε το κοινό και έγινε αντικείμενο σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής
δικτύωσης. Ο πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού σποτ Γιάννης Παπαθανάσης έχει διαγράψει την δική του πορεία στην τηλεόραση και το θέατρο, όπου εργάζεται συνεχώς τα τελευταία δέκα χρόνια.



«Η διαφήμιση αυτή αρέσει στον κόσμο, γιατί όλοι οι παλιοί, η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, έβλεπαν αυτές τις ταινίες. Τους άρεσε το μελό και ο πόνος που έβγαζαν», έχει υποστηρίξει ο ίδιος σε συνέντευξή του. Σύμφωνα με τον
πρωταγωνιστή, το σενάριο εξετάστηκε προσεκτικά επί τρεις μήνες ενώ στόχος των δημιουργών ήταν να κάνουν τους τηλεθεατές να χαμογελάσουν και όχι να γελοιοποιήσουν τον αξέχαστο ηθοποιό, Νίκο Ξανθόπουλο. Όπως τόνισε ο Γιάννης Παπαθανάσης, «ο Ξανθόπουλος μεγάλωσε γενιές και γενιές με αυτόν τον πόνο που έβγαζε. Ήταν παιδί του λαού. Εμείς τον σεβαστήκαμε και προσπαθήσαμε να τον αναδείξουμε».

«Στην καρδιά μου βάζω μπάρες...»

Η ερμηνεία του Κίτσου και της Τασούλας, κατά κόσμον Νίκου Ορφανού και Μαρίας Διακοπαναγιώτου, το σενάριο που παραπέμπει στην ελληνική επαρχία και τον «απαγορευμένο» έρωτα και οι χιουμοριστικές ατάκες είναι μόνο
μερικά από τα συστατικά της επιτυχία της διαφήμισης εταιρείας κινητης τηλεφωνίας, που συνεχίστηκε μάλιστα με δεύτερο, εξίσου πετυχημένο, σποτ.



Η «Τασούλα», που εκνευρίζεται όταν ακούει τον Κίτσο να την καλεί για βόλτα με το αγροτικό, είναι η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρία Διακοπαναγιώτου. Με βιογραφικό που περιλαμβάνει πετυχημένες εμφανίσεις σε θεατρικές παραστάσεις, όπως «Τα κορίτσια με τα μαύρα» και «ο βιοπαλαιστής στη στέγη», η νεαρή ηθοποιός έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει τα θετικά σχόλια του κοινού και των κριτικών.

«Με επέλεξαν ανάμεσα σε δεκάδες άλλους ηθοποιούς που είχαν έρθει στην οντισιόν, αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται πως δικαίωσε τελικά όλους τους συντελεστές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο καταξιωμένος ηθοποιός, Νίκος Ορφανός, ο οποίος αν και έκλεψε τις καρδιές του κοινού ως Κίτσος, κλείνει αισίως είκοσι χρόνια πετυχημένης πορείας στο θέατρο και την τηλεόραση.

Όσο για το παρασκήνιο της διαφήμισης, οι δύο ηθοποιοί έχουν αποκαλύψει πως τα  γυρίσματα έγιναν χειμώνα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, στην περιοχή της Αλιάρτου, μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς και διήρκησαν δύο ημέρες.

«Ομορφάντρα μου»

Πρόκειται, αναμφίβολα για την ατάκα της περασμένης χρονιάς, ενώ μετά το δεύτερο σποτ που έγινε λίγους μήνες αργότερα, το σλόγκαν συνεχίζει να ακούγεται παντού. Ο συμπαθητικός κύριος που πουλάει χοτ ντογκ έξω από το γήπεδο, έκλεψε τις εντυπώσεις στη διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και έγινε το πρόσωπο των ημερών. Ο βραβευμένος ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, γνωστός ως «ομορφάντρας», έχει διαγράψει τη δική του λαμπρή πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο.



Ο «γιατρός της πείνας», μάλιστα, απέσπασε το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Δράμας, για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007.

Ωστόσο, ο χώρος της διαφήμισης είναι αρκετά οικείος στον Μανώλη Μαυροματάκη αφού και στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε σποτ. Η προηγούμενη εμφάνισή του έμεινε, επίσης, στην ιστορία με την ατάκα «πετάει ο γάιδαρος;». Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως οι διαφημίσεις του αποφέρουν αρκετά χρήματα ενώ πρόσθεσε ότι αποφεύγει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, αφού πιέζεται με τη διαδικασία του να βρεθεί στο στούντιο μιας εκπομπής.

«Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι»

Αριστούχος της δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ο Παντελής Δεντάκης, έγινε γνωστός μέσα από τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που έκανε θραύση με την ατάκα «ελάτε να οργανωθούμε να κάνουμε μια ληστεία της προκοπής».



Ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει λίγες τηλεοπτικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, όπως ο «Γιούγκερμαν», ο «Καρυωτάκης» και το σίριαλ του Περάκη «Λούφα και Παραλλαγή», αφού όπως έχει δηλώσει, προτιμάει την ποιότητα από την ποσότητα.

Αφοσιωμένος στο θέατρο που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια, ο «ληστής με την κουκούλα» έχει υποστηρίξει πως δεν θα μπορούσε να ανήκει στο εμπορικό κομμάτι της υποκριτικής. «Χωρίς να μιλάω με σνομπισμό, εγώ δεν ήθελα να ανήκω στους λεγόμενους εμπορικούς ηθοποιούς», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, τέλος, στη διαφήμιση που τον απογείωσε και τον έκανε ευρέως γνωστό, δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αλλά παραδέχθηκε ότι «στην αρχή έπαιξα με τη συνείδησή μου το παιχνίδι των τύψεων, στη συνέχεια το είδα ως παραχώρηση και κάπου τα έβαλα και λίγο με τον εαυτό μου».

Γωγώ Κυριαζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: