Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Bloomberg: «Επικίνδυνος» ο Τσίπρας

Επικίνδυνο χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο γνώμης, το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας στον τίτλο του ότι οι
«Ελληνες ψηφοφόροι θα πρέπει να σκεφτούν πέρα από τα επικίνδυνα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ».
Λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε το Λονδίνο για να καθησυχάσει την οικονομική κοινότητα ότι δεν ήταν «επικίνδυνος». 
Το φαινόμενο των ελληνικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί ένα παρόμοιο ταξίδι σε Παρίσι και Βερολίνο αυτήν την εβδομάδα - και είναι πράγματι επικίνδυνος, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Ο Τσίπρας και το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ «πουλάνε» στους Ελληνες ένα ψέμα:
ότι δηλαδή η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τους όρους της δανειακής σύμβασης με τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και να λαμβάνει ακόμη την χρηματοδότησή τους.
Εάν οι ψηφοφόροι τον πιστέψουν και προσελκύσει με τις απειλές του αρκετές ψήφους στις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου, τότε η Ελλάδα, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία θα ζήσει για χρόνια με τις συνέπειες.
Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ο Τσίπρας είχε μία μικρή σταδιοδρομία ριζοσπαστικού αριστερού. Ακολούθησε την κομμουνιστική νεολαία στο λύκειο, είναι οπαδός του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες και τώρα είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ενός «δονκιχωτικού» συνδέσμου μικρών αριστερών κομμάτων, επισημαίνει το άρθρο.
Οταν έγινε πρόεδρος του ενός εξ αυτών, του Συνασπισμού, η ανακοίνωση του κόμματος τον περιέγραψε τον «σύντροφο» ως κάποιον που συμμετείχε σε όλες τις διεθνείς διαδηλώσεις και πορείες κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, συνεχίζει το Bloomberg.
Τώρα, στα 37 του χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. 
Ακόμη, αν καταργήσει τους όρους της δανειακής σύμβασης και η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε πώς αυτό είναι δυνατό; 
Ο ίδιος είπε ότι οι δανειστές της Ελλάδας μπλοφάρουν όταν λένε ότι θα «κλείσουν την στρόφιγγα». 
Γνωρίζουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Τσίπρα, ότι η ελληνική έξοδος από το ευρώ μπορεί να καταβαραθρώσει την οικονομία όλης της ηπείρου, και συνεπώς δεν ρισκάρουν, προσθέτει το άρθρο.
Αν δεν πιστεύει αυτά που λέει και γνωρίζει ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εγκαταλειφθεί, τότε θέτει σε κίνδυνο τη χώρα του απλά και μόνο για να κερδίσει δύναμη. 
Στην πρώτη περίπτωση είναι επικίνδυνος, στη δεύτερη κυνικός».
«Οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούν τι ψηφίζουν στις 17 Ιουνίου. Και πρέπει να ξέρουν ότι αυτά που λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του είναι ψέματα» καταλήγει το άρθρο.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: