Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Δεν είμαστε τσόντα


Κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου ή η οργανωμένη αναθεώρηση των δυσμενών του όρων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι, ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας είναι «τυφλός και καταστροφικός», διότι, όπως επισήμανε, η Ελλάδα θα καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας...

Έτσι, συνέχισε, θα διευκολυνθεί το οριζόντιο κόμμα της δραχμής, που επενδύει στην έξοδο από το ευρώ κερδοσκοπώντας, και θα τεθούν σε κίνδυνο καταθέσεις και τραπεζικό σύστημα.



Υποστήριξε δε, πως μοναδική υπεύθυνη πρόταση είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των όρων της σύμβασης, ενώ εκτίμησε ότι, μπορεί να δοθεί παράταση για την εφαρμογή του προγράμματος μέχρι και το 2017.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, δεν μπορεί να υιοθετήσει τη γραμμή αυτή ενώ συνολικά για τη Δεξιά, παρατήρησε πως, τα κόμματα της τηρούν «ανακόλουθη και αντιφατική στάση» με κομματική στόχευση.

Θέτοντας τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ανασύσταση της παράταξης και κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά.

Ζήτησε, εξάλλου, να σπάσει η πλαστή πόλωση που, όπως υπογράμμισε, κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν.

Επανέλαβε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο και δεν θα γίνει «τσόντα» κανενός. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει τη λύση γιατί έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλα τα κόμματα να μιλήσουν ανοιχτά πριν τις εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι, μέσα στην επόμενη εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τα νέα ψηφοδέλτια, στα οποία, όπως, είπε οι αλλαγές θα είναι οριακές.




http://www.briefingnews.gr
politika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: