Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και...

Κύριε διευθυντά, αν κερδίσει ο Τσίπρας δεν θα είναι τόσο από τις δικές του ικανότητες όσο από την βλακεία του συστήματος που τον πολεμάει. Από το πρωί ως το βράδυ αρχηγοί κομμάτων και κανάλια τον βρίζουν σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και σε εντελώς άσχετους με την αριστερά τον κάνουν συμπαθή.
Παράδειγμα των τελευταίων ωρών:
Στους δέκτες μας είδαμε τον κάποτε ελπιδοφόρο νέο του Μάη του - 68 Ντανιέλ Κον Μπεντίτ να λέει «τρελλό» τον Τσίπρα. Το κανάλι με την μεγάλη απέχθεια στον Τσίπρα πρόβαλε το πολύ μεγάλο σε διάρκεια βίντεο και στο δελτίο ειδήσεων χθες βράδυ και σήμερα το πρωί. Το νόημα ήταν περίπου «τι ωραία που τα λέει ο κάποτε σύντροφος του Τσίπρα…». Πόσο χοντροκομμένη προπαγάνδα, όταν μια μέρα νωρίτερα κατηγορούσαν όλοι τον Τσίπρα γιατί είπε στον Ολάντ να μην γίνει Ολλαντρέου.
«Ντροπή του που έβρισε τον Γάλλο πρόεδρο» έλεγαν… (σ.σ: ουδείς μας εξήγησε γιατί το να σε παρομοιάσουν με τον Παπανδρέου είναι ύβρις διότι μάλλον τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται). 
Σήμερα που ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ βρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας ουδείς είπε ότι ένα ξένος δεν μπορεί να βρίζει έναν δικό μας πολιτικό ηγέτη. Έτσι δημιουργούν περαιτέρω στον κόσμο την αίσθηση ότι οι παραδοσιακοί οσφυοκάμπτες συνεχίζουν να σκύβουν το κεφάλι και την μέση στους ξένους και όταν οι ξένοι βρίζουν τους δικούς μας τους προβάλλουμε κιόλας, τι ωραία που μας τα λένε…

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους… Η προπαγάνδα τους είναι τόσο χοντροκομμένη που άθελά τους υπονομεύουν οι ίδιοι το σύστημα που νομίζουν ότι προστατεύουν. Κρίμα για το σύστημα που εξέθρεψε τόσο ανόητους υπερασπιστές και τώρα παραδίδεται έμπλεο βλακείας στην αριστερά του κ. Τσίπρα.


Il Postino

Δεν υπάρχουν σχόλια: