Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ομπάμα πιέζει Μέρκελ: "Χαλάρωσε τη λιτότητα, πάρε μέτρα ανάπτυξης, μας πας σε παγκόσμια ύφεση"


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πιέσει -ξανά- την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να καταλάβει ότι πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για ανάπτυξη και απασχόληση και ταυτόχρονα να χαλαρώσει τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ευρώπη.

Η πίεση θα ασκηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη σύνοδο των G8 που γίνεται στο Καμπ Ντέϊβιντ,γράφουν στο πρώτο θέμα τους οι Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να εξηγήσει -ξανά- στη Μέρκελ ότι η κατάσταση που έχει επιβληθεί από τη Γερμανία στην Ευρώπη,απειλεί με παγκόσμια ύφεση!...

Έξι μήνες πριν από τις Προεδρικές εκλογές ο Ομπάμα είναι λογικό να αγωνιά για την κατάσταση στην Ευρώπη που απειλεί τα αμερικανικά συμφέροντα. Ο Ομπάμα που συνάντησε και το Γάλλο πρόεδρο Φ.Ολάντ, συμφώνησε απολύτως μαζί του για τα άμεσα μέτρα ανάπτυξης που πρέπει να ληφθούν στην ΕΕ.




Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι υπάρχει «σύγκλιση» στις απόψεις του ιδίου και αυτές του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την ανάπτυξη, ενώ οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση τους πως η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη. 

«Όσον αφορά την ανάπτυξη ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι απόψεις του συγκλίνουν» με αυτές της Γαλλίας, δήλωσε ο Ολάντ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι δύο άνδρες έχουν «την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Εξάλλου ο Ομπάμα επεσήμανε μετά την συνάντησή του στο Οβάλ Γραφείο με τον Ολάντ, που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ μετά την ανάληψη της προεδρίας της Γαλλίας, ότι η σύνοδος της Ομάδας των 8 (G8), που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Καμπ Ντέιβιντ, θα πρέπει να επικεντρωθεί στους τρόπους προαγωγής της ανάπτυξης παράλληλα με τις μειώσεις δαπανών στην Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη. 

«Ο πρόεδρος Ολάντ και εγώ συμφωνήσαμε ότι είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία», σημείωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους.
Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: