Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Στα χειρότερά του το ΠΑΣΟΚ - Καβγάδες, πίεση και απομόνωση

Καζάνι που... βράζει το εσωκομματικό πεδίο στο ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πολλά στελέχη με πρώτον τον Ανδρέα Λοβέρδο διαφωνούν με τη γραμμή της μονόπλευρης συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά, καθώς έτσι έχει εκληφθεί η δήλωση Βενιζέλου υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης της «υπεύθυνης κεντροαριστεράς» μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο κ. Λοβέρδος φέρεται να διαφωνεί με αυτήν την γραμμή και την...
εγκατάλειψη της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ να συνομιλεί παράλληλα προς τα αριστερά του και προς τα δεξιά του, στρατηγική που όπως υποστηρίζουν συνομιλητές του κ. Λοβέρδου αλλά και στελέχη όπως ο Μ. Χρυσοχοΐδης και η Α. Διαμαντοπούλου που μετέχουν στις συσκέψεις της Ιπποκράτους, διατηρούσε για χρόνια το ΠΑΣΟΚ σε δεσπόζουσα, κεντρική θέση στο πολιτικό σύστημα.
Διόλου τυχαία, ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ότι «αριστερά του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν μόνο η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι» εννοώντας δυνάμεις με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνομιλήσει, καθώς με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ οι δεσμοί είναι ήδη κομμένοι, ενώ ήδη από το Σάββατο η Κοινωνική Συμφωνία -παρά τη διαφαινόμενη διαφωνία από τον Χάρη Καστανίδη- μπαίνει σε πορεία διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κατέβει στις εκλογές υπό τη σκέπη της Κουμουνδούρου.
Η συζήτηση αυτή εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται παράλληλα με την διαδικασία απομόνωσης του ΠΑΣΟΚ όσο η πόλωση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει. Ήδη το ΠΑΣΟΚ, μέσω της εκπροσώπου του Φώφης Γεννηματά, έχει αντιδράσει στο αίτημα Σαμαρά και την ανταπόκριση Τσίπρα για debate μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ενισχύσει την εικόνα τους ως μονομάχων των εκλογών της 17ης Ιουνίου και ζητά debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ωστόσο, η εικόνα του ΠΑΣΟΚ ως τρίτη δύναμη, πιεζόμενη ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εμπεδωθεί από την κοινή γνώμη και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη θέση του έναντι της 17ης Ιουνίου.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: