Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση Μαρκεζίνη - Τεχνοκρατών

Την Κυβέρνηση τεχνοκρατών 
πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.
Το χθεσινό θρίλερ ωστόσο δεν εξελίχθηκε πάνω στην πρόταση του κ. Παπούλια, αλλά και στο έγγραφο που διέρρευσε από την Προεδρία της Δημοκρατίας και αφορούσε στις προτάσεις και στα … ανταλλάγματα του Πάνου Καμμένου προκειμένου να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., τουλάχιστον έτσι όπως αυτό παρουσιάστηκε....

Στο παρασκήνιο δε της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ακούστηκε και το όνομα που πιθανού πρωθυπουργού της χώρας σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών κι αυτό δεν είναι άλλο από το όνομα του Βασίλη Μαρκεζίνη
Το όνομα του κ. Μαρκεζίνη ακούστηκε και σε άλλες περιπτώσεις που αναζητούσε η χώρα πρωθυπουργό, ωστόσο δεν προχώρησε το σενάριο.  
Είναι γεγονός πάντως πως το όνομα του κ. Μαρκεζίνη υπήρξε πρόταση του κ. Καμμένου.
Στ.Νοβ.

  

Ωστόσο, εξακολουθούν στο παρασκήνιο να ακούγονται και άλλα ονόματα, 

όπως αυτό του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος έχει κοινοβουλευτική εμπειρία και είναι ένα πρόσωπο αποδεκτό απ’ όλους, ωστόσο το σενάριο αυτό προέβλεπε ενδεχομένως και την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην δημιουργία κυβέρνησης.
Το όνομα του κ. Κουβέλη, που ήταν και φαβορί, φαίνεται ότι αποδυναμώνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
Πιθανότητες όμως εξακολουθεί να συγκεντρώνει το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όχι όμως σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, που τώρα οι εξελίξεις οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, παραμένουν πάντα στο τραπέζι τα ονόματα των κ.κ. Παπαδήμου και Προβόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: