Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ..!

 [...] Απ’ τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάδοχος του πελατολογίου του ΠΑΣΟΚ, συγκροτεί ένα μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων που στήριξαν και ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης:   
Αργόμισθοι ενός υπερτροφικού Δημόσιου τομέα, συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, αφασικοί καθηγητές Πανεπιστημίων και Σχολείων που δεν θέλουν καμιά αξιολόγηση, επιδοτούμενοι μικρομαγαζάτορες από την άμετρη κατανάλωση των δανεικών, μικροαστοί που φαντασιώνονται την Επανάσταση σαν μια αισθητική αναζήτηση που τους βγάζει από τη ρουτίνα, τεχνικοί της εξουσίας που βλέπουν τη νέα ευκαιρία της κρατικοδίαιτης αρπαχτής και πλαισιώνουν τον ισχυρό. Μαζί μ’ αυτούς τσουβαλιάζονται απελπισμένοι άνεργοι, απογοητευμένοι νέοι χωρίς καμιά προοπτική, φτωχοί υπάλληλοι και όλοι αυτοί που βιώνουν  οδυνηρά την αποτυχία της Ελληνικής φούσκας, όσο και αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού καπιταλισμού...
Ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει: «Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ». Αυτό το κάλεσμα είναι κάλεσμα σύγκρουση με εμφυλιοπολεμική χροιά. Εάν είναι ανάλογο του «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ» του Παπανδρέου, που έγινε πραγματισμός και «ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ», τότε θα γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. 
Εάν το εννοεί –και ορισμένες ομάδες του το εννοούν- δεν είναι λέξεις είναι σφαίρες. Βάζουν φωτιά στα ξερά χόρτα. Επειδή το πελατολόγιο έχει να χάσει πολλά περισσότερα από τις αλυσίδες του, δεν θα πάει σε μια σύγκρουση. Αλλά οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι θα την κάνουν σημαία τους.  Και τότε θα διαρραγεί η Πολιτική Κοινότητα, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Όπως και να έχει, η πολιτική αυτή είναι καταστροφική για τη Χώρα και τους Πολίτες. [...]

"Όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ"

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Όλη η παρασιτική αντίληψη έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, σημειώνοντας ότι «εάν πάρει κάποιος το πρόγραμμά του για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα όσα συμπυκνώνουν αυτά που μας χρεωκόπησαν, βλέπουμε ότι όσοι πήγαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ».
O κ. Φλωρίδης σημείωσε πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Αυτήν τη στιγμή το ύψιστο εθνικό συμφέρον διακυβεύεται από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: