Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αποκάλυψη: Από ποιους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ζητούσε βοήθεια ο Τσοχατζόπουλος

Αποκάλυψη: Από ποιους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ζητούσε βοήθεια ο Τσοχατζόπουλος (αποκλειστικές φωτογραφίες)

Από τα ημερολόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου, παρελαύνει η μισή Αθήνα. Δικηγόροι, συνεργάτες, τραπεζικοί, δημοσιογράφοι, αλλά και πολιτικοί - στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και μη.
Άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. 
Διαβάζοντας τα ημερολόγια του πρώην υπουργού, διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρατούσε σημειώσεις και για τις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής που τον «έκαιγαν». Και τότε, πύκνωνε τα τηλεφωνήματά του...

Στην ατζέντα του είναι σημειωμένα τα ονόματα του πρώην Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, του προέδρου της επιτροπής για το «Πόθεν Έσχες» Βαγγέλη Αργύρη, του Σήφη Βαλυράκη, του Κώστα Γείτονα και του Μανώλη Μπετενιώτη. Όλες σχεδόν οι επικοινωνίες γίνονταν τηλεφωνικά.
Γι αυτό και ο Άκης Τσοχατζόπουλος δίπλα από τα ονόματα, συνήθως έγραφε και τα τηλέφωνα. Τα κινητά και των γραφείων. Και όχι τον τόπο συνάντησης, όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις, προτιμώντας τα δύο γραφεία του, στην Ομήρου και την Κομνά Τράκα.
Από τα ημερολόγια και κυρίως από τις σημειώσεις, προκύπτει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είχε την αντιμετώπιση που θα επιθυμούσε.
Όσα σχόλια γίνονται για τους παλιούς συντρόφους είναι πικρόχολα. Φαίνεται ότι είχαν πεισθεί για την ενοχή του, αν τον αντιμετώπιζαν τυπικά και κρατούσαν αποστάσεις.
Ωστόσο, ο Άκης δεν πτοούνταν. Συνέχιζε να σχεδιάζει επί χάρτου- κυριολεκτικά, κινήσεις προκειμένου να πιεστεί η δικαιοσύνη προς όφελός του. Μάταια…

Θέμης Δαγκλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: