Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ποιοι "έντυσαν" τον Τσίπρα ...βατραχάνθρωπο και του κάνουν επίθεση;

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ.

Η “έφοδος” για την εξουσία θα είναι …αιματηρή και θα έχει απώλειες.
Η προσπάθεια “μετάλλαξης” από ένα συνασπισμό κομμάτων διαμαρτυρίας σ΄ ένα κόμμα εξουσίας έχει κραδασμούς και προκαλεί ενθουσιασμό από τη μία αλλά και πολλές εντάσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στο ΥΕΘΑ και όπως λένε όσοι παρακολούθησαν την ενημέρωση που του έγινε, ήταν ιδαίτερα πρόθυμος να ακούσει και να καταλάβει ποια είναι η κατάσταση στις ΕΔ...Γι΄ αυτό και οι δηλώσεις του ήταν πολύ προσεκτικές.Τόσο που προκάλεσε την αντίδραση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων οι οποίοι του κάνουν επίθεση “από αριστερά” για το θέμα της θητείας. Δική του επιινόηση και η φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα…ΜΥΚ!


Διαβάστε το κείμενο του Δικτύου με την επίθεση κατά Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλει τον στόχο της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ουσιαστικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα αυξήσει την στρατιωτική θητεία μετά τη Μεταπολίτευση. Σε ένα απίστευτα λεπτό ζήτημα για την νεολαία, του βραχνά της υποχρεωτικής στράτευσης συμπυκνώνεται όλη η πολιτική φιλοσοφία αυτών που υποκρίνονται ότι ζητούν την εξουσία για το συμφέρον του λαού, αλλά υποκλίνονται στην Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ, προτείνουν άλλο μοντέλο αστικής οικονομικής ανάπτυξης και καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αποδέχονται το «εθνικό χρέος» που ο κόσμος του πλούτου δημιούργησε και ο κόσμος της εργασίας πληρώνει, αλλά ουσιαστικά φρεσκάρουν σε όλα τα επίπεδα την πασοκική θεωρία «των θυσιών», για να θυσιάσουν τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ενάντια σε κάθε σκέψη αύξηση της στρατιωτικής θητείας και ότι θα παλέψει ενάντια σε αυτά τα αντιδραστικά σχέδια, αλλά στρέφεται ενάντια στην νεολαία, όταν ο Τσίπρας επισημαίνει  ότι «πρέπει να εξετασθεί με τα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει η κρίση, αλλά και με την αναδιοργάνωση των  ΕΔ.. Όταν έγινε η μείωση της θητείας υπήρχε άλλος οικονομικός σχεδιασμός τασσόμενος εμφανώς κατά της μείωσης….

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται τις απόψεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-στρατιωτικού κατεστημένου και μιλιταριστικών περιοδικών που δαιμονοποιούν τη μείωση της θητείας και απαιτούν την αύξηση της τώρα που δεν υπάρχουν ευρώ για πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. Εξάλλου, ο ΣΥΝ, μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν ψηφίσει τον νομοσχέδιο για τους Μισθοφόρους στρατιώτες που απαιτούσαν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές. Για να δελεάσουν τότε την κοινωνία ώστε να αποδεχτεί την ευρύτερη πολεμική εμπλοκή της χώρας στέλνοντας στρατό σε 15 χώρες, είχαν προχωρήσει στη μείωση της στρατιωτικής θητείας τάζοντας 6μηνο…

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις επιλογές. Απέναντι μας ήταν εξάλλου ο Τσίπρας βύσμα του ΠΑΣΟΚ στον Στρατό και ενώ συνεχίζει να στηρίζει την Ε.Ε. σφαγείο των εργατικών δικαιωμάτων, κοιτίδα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Αντίπαλος μας ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ όταν το γαλάζιο βύσμα και το πελατειακό κράτος είχαν θεριέψει, όταν σημειώνονταν μια απόπειρα αυτοκτονίας κάθε 15 μέρες! Η εποχή μας απαιτεί ριζικές ανατροπές και όχι ψευτοδιλήμματα μεταξύ μιας ακροδεξιάς μνημονιακής εκδοχής σαν τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ντρίμπλες ενσωμάτωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε αριστερές διαχειριστικές κυβερνητικές προτάσεις της κυρίαρχης πολιτικής”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: