Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τα 5 σενάρια για την 7η Μαίου στο ΠαΣοΚ!

Η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο ποσοστό από το... ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

Τα πέντε λοιπόν σενάρια για την 7η του Μάη, όσον αφορά το Κίνημα, έχουν ως εξής:

1.       Εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει
, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όχι μόνο παραμένει στην καρέκλα του, αλλά θεωρείται και το απόλυτο φαβορί για μακρόχρονη θητεία.
2.       Η νίκη του ΠΑΣΟΚ, βεβαίως, είναι σίγουρο πως θα έχει...
απώλειες, κυρίως στο εσωκομματικό παιχνίδι, αφού στελέχη που πάντοτε είχαν μέσα τους αρχηγικές διαθέσεις, θα αποχωρήσουν ώστε να «αναπτύξουν» τις θέσεις τους σε νέο πολιτικό φορέα.
3.       Στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ, χάσει με μικρή διαφορά, θα κληθεί – εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία της Ν.Δ. και επαναληπτικές εκλογές – να συνεργαστεί με την γαλάζια παράταξη, ακόμα και με ένα άλλο κόμμα. Οι επιλογές θα κριθούν στην πράξη και όλα θα «ξεκαθαρίσουν» στο Συνέδριο του κόμματος. Είναι σίγουρο, πως ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει το πρώτο και το τελευταίο λόγο στις επιλογές των προσώπων που θα μπουν σε θέσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος.
4.       Εφόσον το ΠΑΣΟΚ, όμως χάσει με μεγάλη διαφορά (+10%), είναι σίγουρο πως την 7η Μαΐου, θα ξημερώσει μια διαφορετική ημέρα. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη, δεν θα διστάσουν να «τοποθετήσουν» στο απόσπασμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο θα αμφισβητήσουν έντονα και θα θυμίσουν τις ημέρες προ των εκλογών και δη την τακτική που ακολούθησε. Το αποτέλεσμα, είναι άγνωστο, ωστόσο είναι σίγουρο πως στο ΠΑΣΟΚ θα γνωρίσουν μέρες διχασμού και έντονης γκρίνιας, με ότι αυτό σημαίνει.
5.       Υπάρχει και το τελευταίο σενάριο, αυτό που θέλει το ΠΑΣΟΚ να είναι… τρίτο κόμμα! Σε αυτή την περίπτωση, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γνωρίσουμε και κυρίως θα… βιώσουμε το νέο «Ζάππειο», αυτή τη φορά των «πρωτοκλασάτων στελεχών», που θα βγουν στο προσκήνιο, θέτοντας ακόμα και θέμα ηγεσίας…
Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τοποθετήθηκε σχετικά στις συνεντεύξεις του δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι ενιαίος και θα είναι ενιαίος για να ξαναγίνει μεγάλος κομματικός σχηματισμός»… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: