Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Κουβέλης κατηγόρησε τον Τσίπρα για «τυχοδιωκτικά παιχνίδια»

Ο Κουβέλης κατηγόρησε τον Τσίπρα για «τυχοδιωκτικά παιχνίδια»

Αιχμές κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

άφησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στην Αθήνα, στην πλατεία Κοτζιά, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα δώσει «αριστερό άλλοθι σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ».
«Θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και θα ξεκινήσει την προσπάθεια για την απαγκίστρωση από το μνημόνιο, αλλά όχι σε μια κυβέρνηση που θα αφήσει άθικτο τον πυρήνα των ασκούμενων πολιτικών» ...τόνισε.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «εμείς αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουμε».

Για την πρόταση του κ. Τσίπρα περί «κυβερνώσας αριστεράς» είπε: «Πού θα την πάει την Ελλάδα; Στο ευρώ ή την δραχμή, εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και τι θα κάνει τη Δευτέρα; Θα ξεκινήσει μια διαδικασία σταδιακής αποδέσμευσης από το μνημόνιο ή θα κηρύξει μονομερή παύση πληρωμών και διαγραφή, με το έτσι θέλω, του χρέους, με συνέπεια να δημιουργηθεί πτωχευτικό γεγονός και να βρεθούμε χωρίς να το καταλάβουμε εκτός Ευρώ και ΕΕ; Εμείς δεν θα μπούμε σε τυχοδιωκτικά παιγνίδια που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί να εμπιστευθούν οι πολίτες κάποιον που μέχρι χθες υποστήριζε την επιστροφή στη δραχμή και τώρα ανακάλυψε μια αλλόκοτη «αριστερή» κυβέρνηση με πρωθυπουργό την κυρία Παπαρήγα και την στήριξη του Πάνου Καμμένου;

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαράς για αφερεγγυότητα. «Δεν μπορεί να έχει φερεγγυότητα ο κ. Σαμαράς οποίος τέσσερις φορές επισκέφθηκε το Ζάππειο και τέσσερις φορές άλλαξε στάση απέναντι στο μνημόνιο, ούτε ο κ. Βενιζέλος, που λίγες μέρες πριν υποστήριζε -με τη βούλα και τις διαδοχικές υπογραφές του- τη μέχρι κεραίας πιστή εφαρμογή του μνημονίου και τώρα διατείνεται πως έχει λύσεις και θα διορθώσει την κατάσταση» είπε.

«Υπάρχουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος -και ότι αυτές πρέπει να προχωρήσουν ανεξαρτήτως μνημονίου, όπως η αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός του δημοσίου, χωρίς όμως τη διάλυση του δημόσιου τομέα και των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών ζωτικής σημασίας στους πολίτες» ανέφερε.

Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα του για να μετατοπιστεί ο άξονας της πολιτικής ζωής από τη βαθειά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται σε ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση. 
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: