Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βοηθάμε αλλήλους!


Συμβουλές από κορυφαίους ομογενείς στο ΑΛΛΗΛΟΝnet

Ένας σημαντικός Έλληνας του εξωτερικού, ο Επικεφαλής της Μόνιμης Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, Άγγελος Παγκράτης, δημιούργησε ένα δίκτυο επαγγελματικής αλληλεγγύης.  Στόχος, να βοηθήσει και να κατευθύνει νέους επαγγελματίες και φοιτητές ώστε να λάβουν αποφάσεις σπουδών ή καριέρας.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το δίκτυο μετρά 250 μέλη, μεταξύ των οποίων διπλωμάτες και επιχειρηματίες κυρίως από Γενεύη, Βέλγιο και Νέα Υόρκη...
 
Τι ακριβώς είναι: 
Η ΑΛΛΗΛΟΝnet είναι ένα παγκόσμιο επαγγελματικό δίκτυο εθελοντών που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν την σπουδαστική, επαγγελματική και επιχειρηματική εμπειρία τους με τη νέα γενιά Ελλήνων. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία εθελοντών. 

- Γιατί είναι GoodNews; 
«Διότι σκοπός της ΑΛΛΗΛΟΝnet είναι να δημιουργήσει ένα νέο πνεύμα αλληλεγγύης στους τομείς των σπουδών, της καριέρας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας κυρίως υπέρ των νέων και νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα από μέλη της από όλο τον κόσμο τα οποία προσφέρουν την εμπειρία, την γνώση και τεχνογνωσία τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Παρ’ όλον ότι η πρωτοβουλία είναι στα πρώτα της βήματα, η ανταπόκριση είναι εξαιρετική και η δυναμική έναρξης ιδιαίτερα ενθαρρυντική». Απαντά στο GoodNews.gr ο εμπνευστής της ιδέα Άγγελος Παγκράτης

Ο αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας του δικτύου Θωμάς Μπέμπης συμπληρώνει: 
«Πολλά μέλη έχουν στο ενεργητικό τους βραβεία επιχειρηματικότητας, επομένως οι χρήστες του δικτύου θα έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη ουσιαστικής σημασίας. Επίσης, αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες σε δύσκολους καιρούς μπορούμε να σταθούμε αλληλέγγυοι και ενωμένοι». 

Πρακτικά, πώς μπορεί να βοηθήσει τη νέα γενιά; 
- Κατευθύνει νέους που δεν έχουν κατασταλάξει ως προς το αντικείμενο των μεταπτυχιακών σπουδών που θα ακολουθήσουν. 
- Κάνει τη σύνδεση σπουδών-αγοράς εργασίας: ποια εργασιακά πεδία ανοίγονται σε κάποιον που έχει σπουδάσει π.χ. νομική; 
- Προσφέρει συμβουλές σε πρακτικά ζητήματα: πώς μπορεί κάποιος να ανοίξει μια νέα επιχείρηση; 

Ο κ. Μπέμπης αναφέρει στο GoodNews.gr ότι ενδεχομένως σε 2o επίπεδο να προκύψουν και ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους που έρχονται σε επαφή με τους επαγγελματίες. Το δίκτυο αναλαμβάνει να φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με τους μέντορες που συμμετέχουν στο δίκτυο, οι οποίοι στη συνέχεια θα απαντήσουν σε κάθε ερώτημά τους. 

Ποιοι μπορούν να γίνουν μέλη; 
Οι εθελοντές είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και φοιτητές από μια πληθώρα τομέων, πρόθυμοι να μοιραστούν ανιδιοτελώς την εμπειρία τους, να κινητοποιήσουν και να υποστηρίξουν όλους όσους αναζητούν νέες ευκαιρίες ή νέους ορίζοντες στις σπουδές, στη καριέρα ή στις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες. 

Ποιοι έχουν αναλάβει το συντονισμό του δικτύου; 
http://allilonnet.gr/el/poioieimaste.shtml 

Γίνε μέλος 
http://allilonnet.gr/el/rwthse.shtml 


Βιογραφικό Άγγελου Παγκράτη

Ο Άγγελος Παγκράτης είναι ο Πρέσβης και Επικεφαλής της Μόνιμης Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Τον κ. Παγκράτη όρισε η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της ΕΕ βαρώνη Κάθριν Άστον, αποσπώντας τον από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ουάσιγκτον. 

Ακόμα, είχε οριστεί μόνιμος παρατηρητής στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών από τον Οκτώβριος του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010. Προηγουμένως ήταν ο Πρέσβης και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αργεντινή. 

Υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής στις αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Νότια Αφρική (1995-1997) και στη Νότια Κορέα (1990-1994). Για αρκετά χρόνια (1981-1990), ο κ. Παγκράτης εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πολλές διαπραγματεύσεις και ομάδες εργασίας σε πολυμερείς οργανισμούς όπως ο ΠΟΕ, ΟΟΣΑ, Λέσχη του Παρισιού, η UNCTAD, και άλλοι. 

Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Παρισίου Ι στα Διεθνή Οικονομικά, τις νομισματικές πολιτικές και τα οικονομικά. Ακολούθησαν σπουδές στα Οικονομικά και τις Ευρωπαϊκές Σπουδές στα Πανεπιστήμια του Αγίου-Etienne και του Παρισιού Ι, σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ΙΙ και σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στο «Conservaroire National des Arts et metiers» (CNAM) του Παρισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: