Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Αποχωρεί η Βάσω βλέποντας το ΠΑΣΟΚ χωρίς μέλλον και τον Παπανδρέου να έχει εγκληματίσει!

Την εκτίμηση της πως  
"βραχυπρόθεσμα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο"  
εκφράζει η Βάσω Παπανδρέου η οποία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ σφοδρή είναι η κριτική της στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
"Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα"
τονίζει η κα Παπανδρέου επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι...
ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλές προσθέσεις αλλά καταστροφικά αποτελέσματα.
Κριτική ασκεί και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως "χειροκροτούσε περίπου σύσσωμη όταν ο Πρωθυπουργός πήγε και παραιτήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά".
Για την κα Παπανδρέου ναι μεν η ΝΔ οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή, αλλά το ΠΑΣΟΚ, όπως λέει, την αποτελείωσε.
Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο δηλώνει πως είναι ένα ικανό στέλεχος αλλά έχει μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και εκφράζει την εκτίμηση πως εγκλωβίστηκε πολιτικά μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου.
Και μετά ήρθε... η ανακοίνωση από τον Γιώργο Παπανδρέου
Η κυρία Βάσω Παπανδρέου «πλάθει το δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα» επισημαίνουν πηγές προσκείμενες στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απαντώντας στα όσα είπε το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση της χώρας κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.
Οι συνεργάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τη συνέντευξη στη Real News σημειώνουν μεταξύ άλλων:
«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει σήμερα η κυρία Βάσω Παπανδρέου. Είναι προφανές ότι, η κυρία Παπανδρέου, ήταν απούσα από τη χώρα καθ´ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Ετσι εξηγείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις εγκληματικές αντιλήψεις και πρακτικές που είχαν εδραιωθεί και έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.
Δεν γνωρίζει ούτε ότι το έλλειμμα έφτασε σχεδόν το 16%, ούτε και το ότι το χρέος υπερδιπλασιάστηκε, την περίοδο Καραμανλή.
Δεν γνωρίζει ότι κανείς δεν εμπιστευόταν τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευε η τότε Κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος.
Προφανώς, δεν γνωρίζει τίποτα για την αδιαφάνεια, τις σπατάλες, τις ολιγαρχίες, τις προνομιούχες συντεχνίες που λεηλατούσαν τον πλούτο του Ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζει τίποτα για το πελατειακό κράτος και την διαφθορά που μας κόστισε πολλά χαμένα δισεκατομμύρια.
Η στάση του κάθε ενός μας απέναντι στα φαινόμενα αυτά, όπως και απέναντι στις προσπάθειες ποδηγέτησης της πολιτικής ζωής του τόπου, κρίνεται από τον λαό και την ιστορία.
Η χώρα και οι Ελληνες, όμως, πληρώνουν σήμερα όλα αυτά για τα οποία η κυρία Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαιτέρως.
Η ίδια, ενεργά παρούσα τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια στα πολιτικά πράγματα της χώρας, μοιάζει να διακατέχεται από επιλεκτική μνήμη για όλα αυτά. Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου της.
Φαίνεται ότι, η κυρία Παπανδρέου έχει τους λόγους της να θέλει να αγνοεί αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες και να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα.»
Πηγή: iefimerida.gr
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: