Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πύρρος Δήμας: «Έμαθα να σηκώνω ψηλά την ελληνική σημαία και όχι τη σημαία κάποιου κόμματος»

Οι καιροί … αλλάζουν και ο Πύρρος Δήμας συνελήφθη ασυνεπής σε σχέση με όσα έλεγε δύο χρόνια πριν.

Σήμερα, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, του γνωστού για την ασυνέπεια του κόμματος απέναντι στην ελληνική κοινωνία, λέτε να  θέλει να ξεχάσει την δήλωση που είχε κάνει δύο χρόνια πριν ότι «ένας Ολυμπιονίκης δεν μπορεί να είναι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Ν.Δ.»;
Να όμως που τελικά… ταιριάξανε ή καλύτερα ταυτισθήκανε, ΠΑΣΟΚ και Δήμας! ...


Για την ιστορία, δυόμισι χρόνια πριν, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009, δηλαδή κατά την τότε προεκλογική περίοδο, ο κύριος Δήμας σε συνέντευξή του στο site nenanews.gr, δήλωνε σχετικά με τις φήμες, που τον ήθελαν να κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ:
«Θέλω να ξεκαθαρίσω, πως ούτε καμία επίσημη πρόταση υπήρξε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ούτε έχω ασφαλώς σκοπό να πολιτευτώ».
- Εάν υπήρχε πρόταση θα τη δεχόσασταν ;
«Σίγουρα μια τέτοια πρόταση θα ήταν τιμητική, αλλά δεν είμαι έτοιμος, ούτε έχω βλέψεις για κάτι τέτοιο. Ένας Ολυμπιονίκης δεν μπορεί να ανήκει ούτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ούτε στη Ν.Δ. Ανήκει στον ελληνικό λαό. Άλλωστε εγώ έμαθα να σηκώνω ψηλά την ελληνική σημαία και όχι τη σημαία κάποιου κόμματος».

Στο Twitter και το Facebook

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν από νωρίς ότι ο Πύρρος Δήμας θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, 
όπως είναι φυσιολογικό αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους χρήστες του Twitter και του Facebook.
Τα σχόλια φυσικά είχαν άμεση σχέση με την προηγούμενη ιδιότητα του Ολυμπιονίκη, αλλά και την «ιστορική» ατάκα του προπονητή του Χρήστου Ιακώβου «κάτσε κάτω από την μπάρα», η οποία τον ακολουθεί από τότε. Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες σχολίασαν αρνητικά και ιδιαίτερα καυστικά την απόφαση του Ολυμπιονίκη να αποδεχτεί την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Διαβάστε μερικά από τα σχόλια στα social media.
- Πυρρος Δημας επικεφαλής του επικράτειας του ΠΑΣΟΚ; Λογικό γιατί 
α) αντέχει το ξύλο και 
β) μπορεί να σηκώσει τα βάρη (βλ πρόεδρος)!!!
- ο Πυρρος Δημας πού κολλάει στο Πασοκ?
- Ο Πυρρος Δημας θα σηκωνει τωρα τα βαρη του Πασοκ?
- Κάτσε κάτω απο τον #beni
- Όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας μη χάσει πήγε και στο επικρατείας ! Μην ξεφτιλίζεσαι ρεεεεε !
- ο Πύρρος Δήμας εκφράζει την φιλοσοφία αυτού του Πασοκ. είναι ο μόνος (στον τομέα του) που δεν τον έπιασαν…
- Και ο Πυρρος Δημας φοίτησε στη Μεγάλη των Πασοκων Σχολή.
- Τώρα που στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ είναι επικεφαλής ο ΠΥΡΡΟΣ μπορεί άνετα ο Βενιζέλος να το παίξει Χρηστος Ιακώβου: ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΑ…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛEEI ΚΑΠΟΥ 3000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Λ/Μ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.

ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑ ΕΔΩ; ΕΓΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ;

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΛΛΙΩΣ, ΠΕΘΑΝΑΜΕ.

Stathis είπε...

Με ανοικτή επιστολή του προς τον ελληνικό λαό ο Πύρρος Δήμας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε τη προαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Πύρρος Δήμας αναφέρει:

«Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της ομογένειας. Είχε μόλις ξημερώσει όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα με την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την κεφαλή του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ζήτησα λίγο χρόνο να το σκεφτώ και να το συζητήσω με τους δικούς μου ανθρώπους. Και πιστέψτε με, ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Ίσως η πιο δύσκολη που έχω πάρει στη ζωή μου.

Η πρόταση είναι, βεβαίως, τιμητική. Και η ευθύνη μεγάλη. Και άλλες φορές στο παρελθόν είχα δεχθεί προτάσεις για κάθοδο στην πολιτική. Τις είχα απορρίψει. Δεν ήταν λογικό να κάνω το ίδιο τώρα που η πολιτική έχει απαξιωθεί τόσο πολύ; Δεν θα ήταν πιο φρόνιμο να μείνω μακριά από το Κοινοβούλιο, ασφαλής από τη φθορά που προκαλεί η έκθεση στην πολιτική; Ναι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη δική μου λογική, με τη δική μου αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα. Επέλεξα να πάω τώρα που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι μπροστά στην ευθύνη και στην οργή. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από την πολιτική. Και ίσως έχω να προσφέρω περισσότερα από αυτά που θα χάσω. Θα το δούμε. Αν η πολιτική είναι το μέσο με το οποίο αλλάζουμε τα πράγματα, τότε οφείλω να συμμετάσχω. Βάσανο είναι, όχι προνόμιο. Είναι περιπέτεια, όχι καταφυγή. Δεν έχω ανάγκη να μπω στην πολιτική. Η πατρίδα είναι που έχει ανάγκη και μας χρειάζεται όλους. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να βγω μπροστά, να εκπροσωπήσω την Ελλάδα που μπορεί να καταφέρει ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες και οι πιθανότητες εις βάρος της. Να θυμίσω σε όλους ότι η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και η προσήλωση σε στόχους οδηγούν σε θεαματικά αποτελέσματα.

Από μένα δεν πρόκειται να ακούσετε λέξη για κομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν πρόκειται να με δείτε σε συζητήσεις για την απόδοση ευθυνών. Η προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει από εδώ και πέρα είναι εθνική και βρίσκεται πάνω από κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες. Το όνομα της Ελλάδας είναι μεγάλο και πρέπει να παραμείνει μεγάλο. Αυτό προέχει. Άλλωστε δεν είμαι μέλος κόμματος και, αν μη τι άλλο, θα ήμουν άπληστος και αχάριστος απέναντι στη ζωή αν έθρεφα προσωπικές φιλοδοξίες. Τα προσωπικά μου όνειρα έχουν εκπληρωθεί. Μπαίνω στη Βουλή για να συμπαρασταθώ σε κοινωνικές ομάδες, αλλά και για να κινητοποιήσω κοινωνικές δυνάμεις. Για να μιλήσω στη νεολαία και στην ομογένεια και να μεταφέρω τις ιδέες τους στη Βουλή. Για να πείσω ότι η Ελλάδα που σφίγγει τα δόντια και επιμένει, στο τέλος μπορεί να τα καταφέρει. Να το πω στο εξωτερικό και να το δείξω σε όσους με ξέρουν. Και πρώτα από όλα να το μοιραστώ μαζί σας.»

Ανώνυμος είπε...

Ο Πύρρος συμβολίζει ότι ακριβώς δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα!
Ντοπαρισμένες αρπαχτές που υπερπροβάλλονται ως παραδείγματα επιτυχίας…
Ντοπαρισμένα λαμόγια, υπηρέτες του συστήματος που ακόμα και τώρα προσπαθεί να επιβιώσει στηριζόμενο στο βασικό Πασοκικό πυλώνα εξουσίας. Για σκεφτείτε… ντοπάρουν και προβάλλουν Βενιζέλο!
Απ’ την άλλη… η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Σημάδι ότι έρχεται η ώρα τους…

Stathis είπε...

Γιατί ρε Πύρρο;
Από factorx

Ο Διαγόρας ο Ρόδιος θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων πυγμάχων της αρχαιότητας. Κέρδισε τον κότινο στην 79η Ολυμπιάδα το 464 π.Χ ,ενώ είχε νικήσει 4 φορές στα Ισθμια, 2 φορές στα Νέμεα και τουλάχιστον μια φορά στα Πύθια.

Ο Διάγορας ευτύχισε, σε προχωρημένη ηλικία το 448 π.Χ., να είναι παρών στην Ολυμπία όταν οι γυιοί του Δαμάγητος και Ακουσίλαος στέφθηκαν Ολυμπιονίκες στο Παγκράτιο και την Πυγμαχία, αντιστοίχως.

Οι δύο Ολυμπιονίκες, αμέσως μετά τη στέψη τους, σήκωσαν στους ώμους τους τον γέροντα πατέρα τους και έκαναν το γύρο του θριάμβου υπό τις θερμές επευφημίες των θεατών.

Τότε, λέγεται, ότι ένας θεατής φώναξε, απευθυνόμενος στον Διαγόρα:

«Κάτθανε Διαγόρα, ούκ εις Ολυμπον αναβήση» (Ώρα να πεθάνεις Διαγόρα, δε θ’ ανέβεις και στον Όλυμπο!)

Τότε, ο Διαγόρας, εν μέσω των επευφημιών του πλήθους, άφησε την τελευταία του πνοή, στο χώρο που δοξάστηκε.

Για την ιστορία, Ολυμπιονίκης στέφθηκε και ο τρίτος γιος του Διαγόρα Δωριέας καθώς και τα εγγόνια του Ευκλής και Πεισίδωρος, γιοι των θυγατέρων του Καλιπάτειρας και Φερενίκης.

Θυμήθηκα αυτή την ιστορία, όταν άκουσα ό,τι ο Πύρρος Δήμας θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί ρε Πύρρο Δήμα, άφησες τη γαλανόλευκη για μια κομματική σημαία;

Τα ίδια θα σου έγραφα με οποιοδήποτε κόμμα και αν κατέβαινες στις εκλογές.

Εσύ δεν έλεγες ότι ένας Ολυμπικονίκης ανήκει σ’ όλο το λαό και όχι σε ένα κόμμα;

Τι παραπάνω μπορεί να σου προσφέρει το Βουλευτικό αξίωμα, από τα 4 Ολυμπιακά σου μετάλλια;

Γιατί δέχτηκες να σε χρησιμοποιήσουν;

Τι περισσότερο θα μπορέσεις να κάνεις στη Βουλή, που δεν μπορείς να κάνεις τώρα;

ΚΡ

Ανώνυμος είπε...

Ο Πύρρος, η γιαγιά του και τα αλβανικά μίντια
Ολυμπιονίκης στην κορφή του επικρατείας του ΠΑΣΟΚ φωνάζουν στην Ελλάδα…

Ένας Αλβανός στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ διατυμπανίζουν τα μέσα στην Αλβανία.

Το θέμα όμως είναι αν ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας είναι Αλβανός ή Έλληνας; ή αν είναι το σωστό πρόσωπο στην σωστή θέση;
Σε αυτήν την χώρα εξάλλου έχουμε συνηθίσει όλα τα χρόνια να κάνουμε... επιπόλαιες κινήσεις και βήματα εντυπωσιασμού. Γι αυτό και τα ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες ήταν γεμάτα καλλιτέχνες αθλητές και γνωστά πρόσωπα από την σόου μπιζ.

Την εύκολη αυτήν συνταγή της βιτρίνας την χρησιμοποίησαν όλα τα κόμματα προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κερδίσουν ψηφοφόρους. Έτσι μπήκε στη βουλή …η μοιραία… η ωραία… η δημοσιοσχετίστρια… ο τραγουδιστής … ο ηθοποιός… ο γνωστός και αγαπημένος κάποιας τοπικής αυτοδιοίκησης και ας μην είχε ούτε απολυτήριο δημοτικού. Φτάνει να έφερνε ψήφους. Ε όχι λοιπόν κάποια στιγμή σε αυτήν την χώρα πρέπει να σοβαρευτούμε .

Γιατί από ότι φαίνεται ούτε τώρα βάλαμε μυαλό. Τι να σηκώσει κύριοι ο Πύρρος Δήμας; Τα ασήκωτα χρέη ; Τα άδεια ταμεία; Τα σκάνδαλα και τις κομπίνες; Τα πολιτικά ψέματα; Το ότι συνεχίζεται και κοροϊδεύεται τον ελληνικό λαό; Ο χρυσός ολυμπιονίκης είναι ένας ισχυρός συμβολισμός σίγουρα αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να έχουμε ένα και μόνο ισχυρό σύμβολο το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε αυτήν την εποχή: την ελληνική σημαία.

Όλους τους άλλους που βάζετε στα επικρατείας και γενικά στα ψηφοδέλτια είναι πρόσωπα που πρέπει να ξέρουν την πολιτική και να ξέρουν να δουλέψουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να ξέρουν να χειριστούν τα πολύ σοβαρά θέματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα και όχι να είναι άβουλα όντα θύματα και αυτοί στον βωμό της ψηφοθηρίας.

Εδώ πάντως θα ήθελα να σημειώσω ότι κάποτε γύρω στο 1994 είχα επισκεφθεί το πατρικό σπίτι του Πύρρου Δήμα στην Χειμάρρα στα πλαίσια ενός αφιερώματος για την πρωτιά του στους Ολυμπιακούς αγώνες. Περπάτησα στο χωριό του και όλοι ήταν υπερήφανοι γι αυτόν τα παιδάκια οι ηλικιωμένοι. Όταν έφτασα στο σπίτι του και γνώρισα τη γιαγιά του τότε κατάλαβα από που αντλούσε όλη αυτή την δύναμη ο Πύρρος και έφτασε εκεί που είχε φτάσει.

Η γιαγιά του μου έλεγε ότι «του μιλάω και του λέω Πύρρο μου είσαι πρώτος και πάντα θα είσαι πρώτος ..μην το βάζεις κάτω στη ζωή σου και να γίνεις σύμβολο γι τους Έλληνες» Όταν μάλιστα την είχα ρωτήσει τι λέτε όταν βλέπετε τον Πύρρο στην τηλεόραση εκείνη μου απάντησε: « Σηκώνομαι όρθια και φωνάζω, μπράβο Πύρρο μου …έτσι να βγαίνεις όλο ένα …όλο ένα….».

Τώρα 18 χρόνια μετά η γιαγιά του Πύρρου μπορεί να μην ζει , προφανώς δεν θα ζει αλλά ο Πύρρος έγινε σύμβολο όπως λέει και το ΠΑΣΟΚ εμένα θα μου επιτρέψετε όμως να τον έχω μέσα μου μόνο ως «το σύμβολο του χρυσού Ολυμπιονίκη»...