Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Γιατί ανησυχεί το ΔΝΤ για τις εκλογές μας...

Η ανησυχία του ΔΝΤ για τις επερχόμενες εκλογές δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι ανεγκέφαλοι σε πολιτικό επίπεδο. 

Αφού έχουν σπείρει πανικό και τρομοκρατία με την ανεφάρμοστη εσωτερική υποτίμηση και τις συνεχείς απειλές για μειώσεις μισθών, αφού χειρίστηκαν όλη την προετοιμασία του β΄ μνημονίου σαν να απευθύνονταν σε πιθηκανθρώπους, τώρα θυμήθηκαν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Όπως έχουμε καταγράψει η Ελλάδα θα αποτελέσει το βατερλό του ΔΝΤ και αυτής της αντιφατικής πολιτικής, που δεν αρέσει ούτε στους εργαζόμενους ούτε στους επιχειρηματίες. 

Ούτε στους δεξιούς ούτε στους αριστερούς. 
Αποτελεί ένα μόρφωμα που εν μέσω ύφεσης και κοινωνικής κρίσης προετοιμάζει εκ νέου αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης, την ώρα που τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει...

Με τα δεδομένα αυτά η κοινωνία δύσκολα θα ακολουθήσει και πολύ δύσκολα θα εκβιαστεί. Ηδη η αβεβαιότητα για ένα ασταθές περιβάλλον στην Ελλάδα κάνει τον γύρο του κόσμου και αποτελεί τη νέα εστία αποσταθεροποίησης με πολιτικό πρόσημο αυτήν την φορά.
Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε αναρωτηθεί ποιος φοβάται την Αριστερά; 

Η Αριστερά, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα έχει αυξημένο ειδικό βάρος μετά τις εκλογές και θα κληθεί να παίξει ρόλο. 
Η κατεύθυνση του ΔΝΤ πρέπει να διορθωθεί και δεν είναι δυνατό σε μια οικονομία, όπου όλα πάλι κόλλησαν, να βλέπουμε μπροστά μας μόνο μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων. 
Στην χώρα αυτή ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται, φταίει όμως και η πολιτική ηγεσία που δεν μπορεί να προχωρήσει μια δουλειά αναπτυξιακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να δώσει σε μια διεθνή επενδυτική τράπεζα ένα project.
Οι πολίτες κουράζονται πάρα πολύ και τα σενάρια της συγκυβέρνησης χάνουν συνέχεια τη λάμψη τους.  

Δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να δούμε εκρηκτικές καταστάσεις. 
Ποιός θα φταίει όμως; 
Αυτοί που αντί να αγωνιστούν για ένα συγκροτημένο σχέδιο για την οικονομία και να πετάξουν και σε πρώτη φάση μερικούς έξω από το δημόσιο αφήνουν τον Τόμσεν να αλωνίζει.
 
Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη
panagiotis.bousbourelis@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: