Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οδεύουμε ακάθεκτοι προς … επαναληπτικές εκλογές


Το νέο πολιτικό σκηνικό, που θα προκύψει από τις κάλπες της 6ης Μαΐου, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που επικράτησε τα 38 χρόνια της μεταπολιτευτικής μας Ιστορίας.

Αν και η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων απαγορεύεται βάσει του νόμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες προ των εκλογών, οι εκτιμήσεις των περισσότερων από τις δημοσκοπήσεις που γίνονται συγκλίνουν στα εξής για το τι θα προκύψει το βράδυ της επόμενης Κυριακής όταν κλείσουν οι κάλπες:

1. Κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού που οδηγεί αναγκαστικά στην ανασύνθεσή του
2. Η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το αγνώστου πλέον μέλλοντος ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς θα είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος μιας πολιτικής σκηνής κατακερματισμένης.
3. Ωστόσο η ύπαρξη πολλών κομμάτων στο χώρο της κεντροδεξιάς, οδηγεί επίσης στην ανασύνθεσή της. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί ο ένας πόλο του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ) και να μείνει αλώβητος ο άλλος.
3. Τέλος της 40ετους πολιτικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροαριστερά, το οποίο αγωνίζεται για την .. δεύτερη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ
4. Αν και οι άλλες συνιστώσες της κεντροαριστεράς αγωνίζονται προς το παρόν για την ψήφο, την αύξηση των ποσοστών και την …ηγεμονία (λογικό άλλωστε ) μετεκλογικά το σκηνικό μπορεί να αλλάξει. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗ.ΜΑΡ. θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε ένα νέο κεντροαριστερό και αντιμνημονιακό σχηματισμό που θα συσπειρώσει και δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ και θα αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Μένει φυσικά να δούμε και τι θα γίνει με τα ανοίγματα του Τσίπρα στο ΚΚΕ και τον Καμμένο.
«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση»
Το ερώτημα είναι φυσικά τι θα κάνει ο Σαμαράς σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Θα επιχειρήσει να συσπειρώσει γύρω από τη ΝΔ τις υπόλοιπες δυνάμεις τις κεντροδεξιάς που θα μπουν ή δεν θα μπουν στην Βουλή  (εγχείρημα έωλο εκ των προτέρων κατά την γνώμη μας), ή θα προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές όπως έχει ήδη δηλώσει.
Για να …ερμηνεύσετε τις κινήσεις θυμηθείτε τι γράφαμε σε μια προηγούμενη ανάρτηση για το πολιτικό και κοινωνικό μπάχαλο που θα επικρατήσει αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα έχουμε μια  νέα Βουλή με 8-10 κόμματα, μεταξύ αυτών ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή.
Πρώτη ημέρα στη Βουλή και πάει ο Αρχιεπίσκοπος να τους ορκίσει. Η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή με το βήμα της χήνας και χαιρετά ναζιστικά.Το βλέπουν αυτό οι υπόλοιποι και γίνεται χαμός. Το ΚΚΕ ορμάει στους Χρυσαυγίτες, αναλαμβάνουν τα ΚΝΑΤ και παίζουν ξύλο με τα νεοφασιστάκια σαν τον Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώταρο, κάποιοι βγάζουν και μερικά σφυροδρέπανα, ο Τσίπρας και οι δικοί του πλακώνονται με τους «εχθρούς», ο Καμμένος φωνάζει για τους Ελοχίμ και για διεθνή συνωμοσία,  Νεοδημοκράτες και Πασόκοι, πιο συγκρατημένοι, … πετάνε τα ντοσιέ τους και καμιά καρέκλα στους υπόλοιπους, ή κρύβονται κάτω από τα έδρανα.Και στη μέση ο Αρχιεπίσκοπος παθαίνει παράκρουση και ψέλνει το «Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου».
«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση», που έλεγε και ο ΜΑΟ
Για όλους αυτούς τους λόγους εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ όλοι θα θέλουν επαναληπτικές εκλογές:
- Ο Σαμαράς επειδή ο στόχος του είναι η αυτοδυναμία.
- Οι ΠΑΣΟΚοι για να … απαλλαγούν από τον Βενιζέλο και ο Βενιζέλος για να απαλλαγεί από το …ΠΑΣΟΚ.
- Τα κόμματα της Αριστεράς για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την θέση τους και να ξεμπερδεύουν τελειωτικά με το ΠΑΣΟΚ.
- Οι διάφοροι “μικροί” είτε για να ενισχύσουν την θέση τους είτε για να πάρουν την ρεβάνς επειδή δεν θα έχουν μπει στην Βουλή.
- Ο λαός επειδή αφού θα έχει ξεδώσει με την ψήφο τις τιμωρίας και θα έχει δει τα αποτελέσματά της θα θέλει και να … κυβερνηθεί.
Η Μεταπολίτευση πέθανε μαζί με τα κόμματαδεινόσαυρους

Το έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές. Μπαίνουμε σε μια αχαρτογράφητη περιοχή. Το κοιλοπόνεμα της ιστορίας θα είναι όπως πάντα επίπονο .Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον Σαμαρά και μόνο, πιστεύοντας ότι αποτελεί την τελευταία ελπίδα για την πατρίδα, κόντρα σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις για το κόμμα της ΝΔ.
Κυρίως όμως επειδή ανεξάρτητα και αδιάφορα από λάθη τακτικής και άστοχους χειρισμούς, το προσωπικό και το πολιτικό συμφέρον του Σαμαρά βρίσκονται στην αλλαγή των πάντων.
Όχι μόνο επειδή είναι ο προφήτης της Νέας Μεταπολίτευσης, όχι μόνο επειδή αυτές είναι οι θέσεις του και το όραμά του.  Αλλά και, απλούστατα, επειδή δεν μπορεί να συμβιώσει με εκείνους που ποτέ δεν τον πήγαν και ποτέ δεν θα τον πάνε.

Σχόλιο - Πρόταση: Αφού φροντίσαμε να διαλύσουμε το μαγαζί.
Αφού φτιάξαμε, γρήγορα – γρήγορα, το πρώτο “απόκομμα”, αυτό της μικρής εξερευνήτριας
και αφού είδαμε ότι δεν τράβαγε και είχε καθηλωθεί στο 2,5%, της δώσαμε την ώθηση να μπει στη Βουλή κάνοντάς της δώρο την υπόθεση Συμπιλίδη.
Αφού σπρώξαμε έξω τον επιπόλαιο Καμμένο
, του κάναμα δώρο και μια κοινοβουλευτική ομάδα να έχει να παίζει. Ομάδα με τρία – τέσσερα καλά στελέχη μας, που τον βοήθησαν να έχει ισχυρή δημοσκοπική παρουσία. 
Μόλις ο Καραμανλής έκανε τις σωστές κινήσεις και τον απορρύθμισε, εμείς τον ξανασπρώξαμε με την υπόθεση Χήτου και τον ξαναφέραμε στα ίσα του.
Αφού κλυδωνίζεται ο Καρατζαφέρης, τον βοηθάμε κι αυτόν να μπει στη βουλή, καλώντας μετακομισθέντες στη Χ.Α να επαναπατρισθούν στο ΛΑΟΣ.
Αφού τα κάναμε όλα αυτά, τώρα σκεπτόμαστε να τραβάμε τη δύσμοιρη τη χώρα σε εκλογές μέχρι να μας κάτσει το ποθούμενο.
Τι λέτε ρε καλόπαιδα;
Ο Σαμαράς, τώρα πια, ένα έχει να κάνει. 

Να σχηματίσει κυβέρνηση κεντροδεξιάς πλειοψηφίας και μέσα από μια καλή διακυβέρνηση να ξανακάνει τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας, μεγάλη κυβερνώσα παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: