Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μέσα από 21 off shore στην Κύπρο ξέπλενε τις μίζες ο Τσοχατζόπουλος

Μέσα από 21 off shore 
η πλειοψηφία των οποίων εδρεύει στην Κύπρο διακινήθηκαν τεράστια ποσά από τις μίζες που φέρεται να έχει πάρει ο προφυλακισμένος, πρώην υπουργός Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος από την αγορά οπλικών συστημάτων.
Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Διακίνησης Μαύρου Χρήματος που αποκαλύπτει ο διαδικτυακός τόπος zougla.gr η ενδελεχής έρευνα στην Κύπρο αποκάλυψε την άκρη του νήματος στη διακίνηση των χρημάτων.
Από τα σημαντικά στοιχεία που έφερε στο φως η έρευνα της Αρχής, η Κύπρος αναδεικνύεται σε σταθμό για τη ροή των χρημάτων που διακινήθηκαν από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaall για τη σύμβαση των υποβρυχίων...

Το πόρισμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ολοκληρώθηκε χθες και αναμένεται να διαβιβαστεί σήμερα στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος χειρίζεται την ανάκριση για τη δυσώδη υπόθεση.
Με βάση αυτό, εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε νέα πρόσωπα καθώς ο ειδικός ανακριτής, αναμένεται να ζητήσει επισήμως τη δικαστική συνδρομή των Αρχών της Κύπρου, για να ερευνηθούν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Τσοχατζόπουλου και των υπόλοιπων συγκατηγορουμένων του.
Για την υπόθεση των υποβρυχίων, εκτός από το σκέλος που αφορά στην εμπλοκή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, το οποίο διερευνά ο ειδικός για τη διαφθορά ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη και δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, για το οποίο κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος 29 μη πολιτικά πρόσωπα, για ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, απλή συνέργεια, απιστία, άμεση και απλή συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Αρχισαν οι απολογίες
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο πρώτος από τους δέκα συγκατηγορούμενους του Ακη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα να προσέρχονται στον ανακριτή και θα ολοκληρώσουν την Παρασκευή τις απολογίες τους.
Πρόκειται για εμφανιζόμενο ως νόμιμο εκπρόσωπο της εξωχώριας (off shore) εταιρείας Torcaso, που κατά το εισαγγελικό πόρισμα στην πραγματικότητα ανήκε στον πρώην υπουργό.
Ο ανακριτής της υπόθεσης έχει καλέσει για σήμερα άλλους τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού.
Η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, τελικώς έχει κληθεί να απολογηθεί αύριο και όχι την Παρασκευή, ενώ η σύζυγός του θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή την Παρασκευή το πρωί.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: