Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ανησυχία Καραμανλή για το μέλλον της κεντροδεξιάς

Με προβληματισμό παρακολουθεί  
το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Καραμανλής την νέα διάσπαση στον χώρο της Κεντροδεξιάς με την δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπου φαίνεται να καταφεύγουν οι περισσότεροι από τους διαγραμμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος εξακολουθεί να στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα ήταν παρών και τον ...
χειροκρότησε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, γίνεται δέκτης της ανησυχίας πολλών βουλευτών για την πορεία της παράταξης που εμφανίζεται πολυδιασπασμένη, λίγο πριν από τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών.
Από τον Οκτώβριο του 2009 που παρέδωσε το κόμμα στον Αντώνη Σαμαρά έχοντας στην γαλάζια «πολυκατοικία» μόνο τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, δύο νέα κόμματα γεννήθηκαν από διαγραφές στην ΝΔ- η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου- ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα μετρά συνολικά 28 απώλειες βουλευτών.
Ταυτόχρονα, οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν ισχυρή και την εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής που «κλέβει» ένα κομμάτι ψηφοφόρων από την ΝΔ με αποτέλεσμα να διεκδικεί κι αυτή την εκπροσώπηση της στην επόμενη Βουλή.
Στην τελευταία μεγάλη περιπέτεια της ΝΔ με τις διαγραφές των βουλευτών που καταψήφισαν την Δανειακή Σύμβαση, ο κ. Καραμανλής είχε διαμηνύσει με κάθε τρόπο στους βουλευτές με τους οποίους διατηρεί επαφές, ότι πρέπει να συμμορφωθούν με την κομματική γραμμή. Μάλιστα έπεισε πολλούς από αυτούς να μην καταψηφίσουν.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς τον ευχαρίστησε προσωπικά για την προσπάθεια του και έτσι δεν διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους παρά το ότι ανάμεσα σε αυτούς που καταψήφισαν ήταν και αρκετοί προσωπικοί του φίλοι( Ζώης, Βλάχος, Γκιουλέκας, Τζίμας).
Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καραμανλής αποφεύγει τις συζητήσεις με βουλευτές που ζητούν να τον δουν για να μην υπάρξουν νέες παρεξηγήσεις. Ο ίδιος θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης και σκέφτεται τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει τον κ. Σαμαρά στην προεκλογική εκστρατεία.
Άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του πάντως εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η παράταξη να εμφανίσει στις εκλογές την μέγιστη δυνατή εικόνα συσπείρωσης.
Πηγή iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: