Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πληρώνουμε τις συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ"

Του Γιώργου Κύρτσου
Η χθεσινή κόντρα μεταξύ του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Παπουτσή για την κατάσταση που επικρατεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενισχύει την άποψη ότι εδώ και ένα χρόνο πληρώνουμε ακριβά τις εσωκομματικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Παπανδρέου-Βενιζέλος
Το αρχικό μνημόνιο οδηγήθηκε σε πλήρη αποτυχία εξαιτίας της έλλειψης συνέπειας και αποτελεσματικότητας που χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό της περιόδου εκείνης, κ. Παπανδρέου αλλά και της σκληρής εσωκομματικής-αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που ασκούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
Ο κ. Βενιζέλος μπόρεσε να οδηγήσει σταδιακά τον κ. Παπανδρέου στο περιθώριο των εξελίξεων και να επιβάλλει την προσωπική του στρατηγική στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Το κόστος βέβαια ήταν τεράστιο για την ελληνική οικονομία εφόσον αποτύχαμε την εφαρμογή του αρχικού μνημονίου και χάθηκε πολύτιμος χρόνος την περίοδο Ιούνιος 2011-Νοέμβριος 2011 στην χάραξη των αναγκαίων διορθωτικών κινήσεων.

Πράσινος εμφύλιος

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επιτεθεί, σαν υπουργός Ανάπτυξης, με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο κατά του κ. Παπανδρέου παρομοιάζοντάς τον με δικτάτορα τριτοκοσμικής χώρας.  
Τώρα που έχει παραιτηθεί από τις ηγετικές του φιλοδοξίες στηρίζει την προσπάθεια του κ. Βενιζέλου αναδεικνύοντας τα λάθη και τις παραλείψεις του κ. Παπουτσή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Δεν χρειαζόταν βέβαια η παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για να αντιληφθούμε ότι ο κ. Παπουτσής απέτυχε πλήρως στην προάσπιση της έννομης τάξης όπως άλλωστε δεν χρειαζόμαστε οποιαδήποτε παρέμβαση για να αντιληφθούμε τις διαστάσεις της οικονομικής αποτυχίας του κ. Βενιζέλου. Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μας πείθει για τα “επιτεύγματα” του κ. Παπουτσή και μια ματιά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας για τις οικονομικές γνώσεις και δυνατότητες του κ. Βενιζέλου. Έχει όμως μεγάλη σημασία ότι ακόμη και η συλλογική αποτυχία τους μετατρέπεται σε πολιτικό επιχείρημα στον σκληρό εσωκομματικό, ενδοπαραταξιακό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: CITYPRESS

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=97313
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: