Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μπακογιάννη: Να μετατρέψουμε την οργή σε ανάταση και δημιουργία

«Η φετινή δεν είναι μία καθόλου συνηθισμένη 25η Μαρτίου»
αναφέρει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε μήνυμά της για την εθνική επέτειο, προσθέτοντας ότι «το Έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με τις κακοδαιμονίες δεκαετιών και έχει μπροστά του τη γιγάντια πρόκληση να τις αντιμετωπίσει και να αναγεννηθεί».
«Το μήνυμα που μας δώσανε οι πατέρες του Έθνους μας οι πατέρες της παλιγγενεσίας, ήταν μήνυμα μεταμόρφωσης της απελπισίας σε αποφασιστικότητα. Της οργής, σε αδαμάντινη βούληση για σκληρό αγώνα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Η  πρόεδρος της ΔΗΣΥ σημείωσε ακόμη ότι...
«παρά τα προβλήματα, τις αδυναμίες, ακόμη και τις εμφύλιες έριδες, το Έθνος μας, με τη βοήθεια και της Ευρώπης, βγήκε από τον αγώνα νικηφόρο».
Αναφερόμενη στο σήμερα κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε βέβαια μπροστά μας πολεμικές αναμετρήσεις, αλλά έχουμε να δώσουμε το είδος εκείνο του αγώνα που τόσο για τα άτομα, όσο και τα έθνη είναι ο δυσκολότερος από όλους. Τον αγώνα να αλλάξουμε τον εαυτό μας, να αλλάξουμε τη χώρα μας και να τη μετατρέψουμε ξανά, από παρία της ευρωζώνης, στη δυναμική και προοδευτική πατρίδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνάμεις που περιμένουν να αναδυθούν».
«Ζητώ λοιπόν από τους συμπατριώτες μου όπως οι πρόγονοί μας μετέτρεψαν την απελπισία σε θέληση για αγώνα, έτσι και εμείς σήμερα να μετατρέψουμε τη δίκαιη οργή, όχι σε αυτοκαταστροφική μανία, αλλά σε μία νέα ανάταση και δημιουργία», προσθέτει.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: