Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τι κοινό έχουν η Παπαρήγα και ο Τσίπρας με την Τζούλια Αλεξανδράτου;

Τελικά έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα ενώσει όλες τις αριστερές δυνάμεις.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου αναλαμβάνει την αρχηγία της παράταξης Πανελλήνιο Κόμμα Αγανακτισμένων και Οικολόγων Ελλάδος. Μερικές από τις βασικές θέσεις της:
- Η Τζούλια Αλεξανδράτου αναλαμβάνει τη διαγραφή του χρέους της Ελλάδος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Στρος Καν
- Πλήρη ακύρωση των μνημονιακών συμβάσεων
- Άδεια παραμονής και εργασίας σε όλους τους μετανάστες
- Όχι στην συσσίτια και την ελεημοσύνη, καταργούν την υπερηφάνεια και την ιστορία του λαού μας
- Να χαριστούν όλα τα χρέη των ανέργων από τις τράπεζες την εφορία και το ΙΚΑ
- Δωρεάν ρεύμα, νερό και συγκοινωνίες
- Δωρεάν παιδεία και υγεία
- Λευτεριά στους αγωνιστές που βρίσκονται στις φυλακές.
Εδώ θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ο μέσος δημοσιογράφος στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι έτοιμος να ειρωνευτεί την προχειρότητα και το εξωπραγματικό των θέσεων της κας Αλεξανδράτου. Αλλά αυτές δεν είναι οι θέσεις και των Παπαρήγα και Τσίπρα;
Δεν τις κάνουν με την ίδια προχειρότητα και το ίδιο σκοπό, να εντυπωσιάσουν και να κερδίσουν εύκολους ψήφους; Έχει κάποιος την εντύπωση ότι η κα Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας ξόδεψαν περισσότερο χρόνο και φαιά ουσία από ότι η κα Αλεξανδράτου για να καταλήξουν στις ίδιες και παρόμοιες θέσεις;
Και όμως, ενώ στην περίπτωση της κας Αλεξανδράτου υπάρχει η πιθανότητα να σχολιαστεί αρνητικά η ουσία των θέσεων της - δεν υπάρχει η ίδια πιθανότητα να γίνει το ίδιο για αυτά που λένε Παπαρήγα και Τσίπρας. Η διαφορά εδώ βέβαια είναι ότι οι Παπαρήγα και Τσίπρας ηγούνται κοινοβουλευτικών κομμάτων με σημαντική επιρροή στο δημόσιο λόγο.
Μια από τις αιτίες που προκάλεσαν την κρίση είναι η μακρά ασυλία από οποιανδήποτε ουσιαστική κριτική χαίρει η αριστερά από την μεταπολίτευση και μετά. Θυμάται κανείς δημοσιογράφος την θέση του κ. Τσίπρα για αντιμετώπιση της ανεργίας με 100.000 διορισμούς στο δημόσιο κάθε χρόνο και για πέντε χρόνια; Μια θέση που παρεμπιπτόντως έχει εξαφανισθεί τώρα, παρόλο η ανεργία έχει αυξηθεί δραματικά. Ή το γεγονός ότι η κα Παπαρήγα για κάθε νέα παροχή που προτείνει, υποστηρίζει ότι μπορεί να την πληρώσει η πλουτοκρατία την οποία μέσο του ΠΑΜΕ κάνει ότι είναι δυνατόν να εξαφανίσει και που φυσικά δεν θα υπάρχει αν το ΚΚΕ έρθει στην εξουσία.

Η κα Ιωάννα Καρυστιάνη στο Βήμα είχε πει ότι η αριστερά «μας υπόσχεται ένα θαυμάσιο Σαββατοκύριακο και μια ηλιόλουστη Κυριακή, πρέπει να μας πει και πώς θα βγάλουμε τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή...». Γενικά όλη η μεταπολίτευση μας υποσχέθηκε ένα ατέλειωτο Σαββατοκύριακο ακολουθώντας τα πιστεύω της αριστεράς.
Αυτά τα πιστεύω έγιναν ο νέος ελληνικός κοινός νους, και έτσι όταν μια πορνοστάρ προσπαθεί να κερδίσει μερικά λεπτά δημοσιότητας, δεν έχει παρά να ξεστομίσει την μπαρουφολογία που για χρόνια τώρα περνά χωρίς ίχνος αμφισβήτησης στο δημόσιο χώρο. Μια μπαρουφολογία κυρίαρχη που επιτρέπει σε γελοιότητες όπως οι Παπαρήγα, Τσίπρας, Καμμένος και Κατσέλη να παίρνονται στα σοβαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: