Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πόσο δίκιο είχε ο Μητσοτάκης.!


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το έλεγε με συμπάθεια, περίπου με στοργή, σα να ήθελε και να τον προστατέψει:  
«είναι καλό παιδί ο Γιώργος αλλά δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά».
Πολλοί πίστευαν τότε πως ο Ψηλός παρίστανε τον προφήτη, πως υποτιμούσε το γιό του αιώνιου αντιπάλου του Ανδρέα, πως ο ίδιος δεν ήθελε να τον δει πρωθυπουργό.
Τίποτα από όλα αυτά.  
Ο πολύπειρος πολιτικός, που πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να φτάσει σε μια σύντομη πρωθυπουργία, δεν... προφήτευε.  
Προειδοποιούσε...
«Το παιδί δεν κάνει για πρωθυπουργός»!
Αλλά η προειδοποίηση έπεσε στο κενό. Ακόμη και το ίδιο το παιδί δεν έπιασε το υπονοούμενο. Έτσι ο κόσμος το ψήφισε και ο Γιώργος έγινε πρωθυπουργός!
Επειδή όμως δεν έκανε, πράγματι, «γι’ αυτή τη δουλειά» πολύ γρήγορα οδήγησε την Ελλάδα και τους Έλληνες στην τραγωδία που ζούμε τώρα όλοι. Και την ακόμη μεγαλύτερη που θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Σε δυο μόλις χρόνια τον απέλυσαν (όλοι ξέρουμε ποιοί) και τον περιφρόνησαν και τον πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας και δεν ρώτησαν καν πως τα πάει με την υγεία του, πως τα βολεύει με το ποδήλατο, με το κανό του.
Τίποτα!
Αυτό όμως, φυσικά, ελάχιστα ενδιαφέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο πέρασμά του έσπειρε την καταστροφή!
Βέβαια το σύντομο τέλος της πρωθυπουργίας του και άλλοι το είχαν προβλέψει, αλλά κατόπιν εορτής.
Όταν π.χ. μέσα στη λαίλαπα και την καταιγίδα όρισε ως καπετάνιο του «σκάφους», (που ο ίδιος αργότερα αποκάλεσε Τιτανικό), τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σημειωτέον δεν είχε διατελέσει ούτε μούτσος σε μαούνα, αλλά και μερικούς άλλους απίθανους «κηπουρούς» με σακίδια στον ώμο, ως σοσιαλιστικά Τοτέμ στα eurogroup, με ελβιέλες παπουτσάκια στο προεδρικό, κάτι κολλητούς των κολλητών των Εμίριδων, συνοδευόμενους στην αναζήτηση επενδύσεων και από το «Βάρος» του ονόματος Παπανδρέου κτλ. κτλ., το παιδί, ως πρωθυπουργός, είχε ήδη τελειώσει. 
Αλλά είχε «τελειώσει» και τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Εάν είδατε χθες στην τηλεόραση, τη θλιβερή τελετή της παραδόσεως της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στον νεοεκλεγέντα διάδοχό του, έχετε παρακολουθήσει σε απ’ ευθείας μετάδοση, την πραγμάτωση της προφητείας (προειδοποίησης) του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Ζωντανά!
Όντως «το παιδί, δεν έκανε γι’ αυτή τη δουλειά»!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΛ. ΚΟΠΑΝΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

LIGH NTROPH PALIOMASKARADES

Ανώνυμος είπε...

LIGH NTROPH PALIOMASKARADES