Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο μύθος του Χάροντα στη σύγχρονη Ελλάδα

Ο μύθος του Χάροντα στη σύγχρονη Ελλάδα
Οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, στο ΣΟΚ, το Πανελλήνιο, έχει καταργηθεί καιρό τώρα.. . παραπέμπουν στο μύθο του Χάροντα ο οποίος ήταν ο Βαρκάρης του Άδη
Μετέφερε με την βάρκα του τους πρόσφατα αποθανόντες από τη μια όχθη του ποταμού Αχέροντα στην άλλη και έπρεπε οπωσδήποτε να τον πληρώσουν έναν οβολό για τα ναύλα. 
Αν στη θέση του βαρκάρη βάλουμε τον Βενιζέλο και το μέλλον που μας έχει προδιαγεγραμμένο, μετρήσουμε τον μέσο όρο ηλικίας από αυτούς που πήγαν και ψήφισαν δίνοντας για οβολό 2 ευρώ γίνεται ο μύθος πραγματικά επίκαιρος.
Αναρωτιέμαι, στη σύγχρονη Ελλάδα ο Χάροντας θα είχε ΑΦΜ;
Θα φορολογούνταν για τα ναύλα που εισέπραττε;
Με πόσο συντελεστή ΦΠΑ;
Αν στη θέση του Χάροντα βάλουμε και πάλι τον Βενιζέλο η απάντηση είναι πολύ απλή. ΟΧΙ. .. 
Ας αναλύσουμε λοιπόν αυτό το όχι σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και βέβαια το Σύνταγμά μας
Το Σύνταγμα, λοιπόν αυτό το έκτρωμα, που ο Βενιζέλος και όλοι όσοι μας έχουν κυβερνήσει από τότε φρόντισαν να το κάνουν ακόμα πιο έκτρωμα. Έχει προβλέψει, ας πούμε, για την προστασία της περιουσίας της Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, (δεν είναι χιούμορ, είναι αλήθεια:
  άρθρο 18, παράγραφος 8: Δεν επιτρέπεται να απαλλοτριωθεί η αγροτική ιδιοκτησία των Σταυροπηγιακών Ιερών Mονών της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στη Χαλκιδική, των Bλατάδων στη Θεσσαλονίκη και του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο, με εξαίρεση τα μετόχια. Επίσης δεν επιτρέπεται να απαλλοτριωθεί η περιουσία που βρίσκεται στην Ελλάδα των Πατριαρχείων Αλεξάνδρειας, Αντιόχειας και Ιεροσολύμων, καθώς και της Ιερής Mονής του Σινά. )

Μάλιστα Ελληνικέ λαέ! ! ! Αλλά δεν φρόντισε να έχει ούτε μία λέξη για την ίδρυση και τη λειτουργία των κομμάτων. Ολόκληρο Σύνταγμα 160 σελίδων, αφιερώνει μία και μοναδική σελίδα, με ένα αρθρίδιο (29) τριών παραγράφων, στα κόμματα – που αναφέρεται κυρίως στο δικαίωμα της χρηματοδότησής τους από το κράτος! Ούτε μία λέξη για τις υποχρεώσεις των κομμάτων ή έστω για τις προϋποθέσεις για την νόμιμη λειτουργία τους! ! !

Το άρθρο 29 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στα κόμματα , κάνει απλά μια γενική αναφορά στο ότι η οργάνωση και η δράση των πολιτικών κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αλήθεια τι Δημοκρατικό πολίτευμα.. . .

Ουσιαστικά το Σύνταγμα κάνει μια ευχή και από εκεί και έπειτα αφήνει στα ίδια τα κόμματα και τα συμφέροντα που μπορεί να εξυπηρετούν να προασπίσουν τη λειτουργία της "δημοκρατίας". 
Την κατάληξη λοιπόν αυτής της ευχής την ζούμε όλοι σήμερα, όπου αφενός αντί για Δημοκρατία έχουμε Ολιγαρχία με δημοκρατική κουκούλα και αφετέρου έχουμε μπει σε μια οικονομική κρίση για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνα είναι τα κόμματα, με τα συμφέροντα των τραπεζιτών που εξυπηρετούν με θαυμαστή συνέπεια. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, εντούτοις είναι τα κόμματα στη χώρα αυτή των χιλιάδων νόμων, υπουργικών αποφάσεων, Προεδρικών Διαταγμάτων κ. λ. π. που ρυθμίζουν ακόμα και την “αναπνοή” μας, τα οποία δεν τα έχει αγγίξει ποτέ ο νόμος. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να ορίζει έστω ένα μίνιμουμ δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας τους, αλλά λειτουργούν όπως γουστάρει το καθένα.

Τα κόμματα που υποτίθεται ότι …. είναι ο ανώτατος θεσμός της "δημοκρατίας" και τα οποία διεκδικούν την εξουσία, ώστε να βάλλουν όλους εμάς τους ξεστρατισμένους πολίτες στον «ίσιο δρόμο», εντούτοις τα ίδια λειτουργούν όπως θέλουν με βάση κάποια καταστατικά, τα οποία δεν προβλέπονται από κανένα νόμο ή το Σύνταγμα, ούτε έχουν καμία νομική ισχύ και παίζουν το ρόλο του «ακορντεόν» στα χέρια του εκάστοτε αρχηγού και του έμπιστου ταμία του. ! ! ! (Βλέπε Τσουκατος).

Τα ελληνικά κόμματα, ο ανώτατος θεσμός της "δημοκρατίας", κινούνται αυτόνομα, όπως θέλει το καθένα και είναι εντελώς έξω από οποιαδήποτε νομοθετικό πλαίσιο. Οι νόμοι αναφέρονται στα κόμματα μόνο όταν πρόκειται για τις κρατικές επιχορηγήσεις… Και το πιο τρελό; Αυτές οι κομματικές επιχορηγήσεις είναι καταθέσεις τραπεζών… σε ονοματεπώνυμα ! ! ! Απίστευτο; Μάλιστα, αν δανειστείς για το κόμμα και μετά το «κλείσεις», τα δανεικά γίνονται κι αγύριστα, όπως έκανε ο φέρελπις σωτήρας της χώρας, Σαμαράς, με την Πολιτική Άνοιξη, και «φέσωσε» την Αγροτική Τράπεζα (το μόνιμο θύμα της κομματικής ληστείας όλα αυτά τα χρόνια) με πολλά δις δραχμές. Και είναι, η μόνη τράπεζα που δεν έχει πάρει χρήματα από το πρόσφατο PSI κινδυνεύοντας να χρεοκοπήσει ανά πάσα στιγμή.. . τυχαίο? ? ? Κανένας νομικός, ούτε καν ο Άρειος Πάγος, δεν μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα για τον τρόπο π. χ. με τον οποίο ένα κόμμα παίρνει ΑΦΜ.

Και εδώ εξελίσσεται ακόμα ένα έργο του παραλόγου. Η Εφορία, για να δώσει ΑΦΜ, ζητάει μισθωτήριο συμβόλαιο ή παραχωρητήριο ώστε να φαίνεται πού στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος. Πώς μπορεί, όμως, να υπογραφεί συμβόλαιο χωρίς ο ένας εκ των να συμβαλλομένων να έχει ΑΦΜ; Ολόκληρη η πρόβλεψη της νομοθεσίας μας γι’ αυτό το τόσο σημαντικό για το πολίτευμά μας θέμα, «καλύπτεται» από μία και μόνο «νομική» φράση που διεκδικεί παγκόσμιο βραβείο αοριστολογίας και σουρεαλισμού:
«Το πολιτικό κόμμα αποκτά με την ίδρυσή του, νομική προσωπικότητα για την εκπλήρωση της συνταγματικής αποστολής του. »Ενώ υποχρεώνουν να έχει ΑΦΜ ο κάθε Έλληνας δεν έχουν τα ίδια. Οι τράπεζες τα δανείζουν δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν ΑΦΜ και ταυτόχρονα στεγνώνουν την αγορά και τους επαγγελματίες απο ρευστό! ! ! Αυτά τα κενά, υποτίθεται ότι θα τα κάλυπτε ένας νόμος.

Ψηφίστηκε λοιπόν ο νόμος 3023/2002. Με τι ασχολείται κυρίως; Φυσικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων! Τακτική χρηματοδότηση, εκλογική χρηματοδότηση, χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς (τι ερευνούν, πως μπαίνουν τα πρόβατα στο μαντρί…) χρηματοδότηση για επιμόρφωση στελεχών (από κάτι τέτοια σεμινάρια έχουν επιμορφωθεί οι Κουλούρηδες, οι Τζοχανζοπουλοι, οι Ρουσοπουλοι οι Μαντέληδες, οι Βουλγαράκηδες, οι Τσουκάτοι…κ. α) αλλά ούτε κουβέντα για το πώς τα κόμματα αποκτούν νομική υπόσταση. Είναι ένα κόμμα πρόσωπο δημοσίου δικαίου, είναι φυσικό πρόσωπο? Όχι δεν είναι τίποτα από αυτά σύμφωνα με το νόμο. Ένα κόμμα, δηλαδή, θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργεί ως πλυντήριο βρώμικου χρήματος ή ως ατομική επιχείρηση του αρχηγού του! ! ! Κι ακριβώς έτσι λειτουργεί, Ελληνικέ λαέ που έχεις Δημοκρατία.. . Για να μην αδικούμε το μόνο κόμμα που έχει ΑΦΜ είναι το ΚΚΕ, το οποίο αποτελεί σε όλα μια κατηγορία από μόνο του.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα έπρεπε να είναι "γραμμένο" το ΚΚΕ και όχι στη Βουλή των Ελλήνων. Το ΚΚΕ είναι μια επιχείρηση και όχι κόμμα. Ως επιχείρηση πρέπει να κρίνεται και όχι σαν κόμμα. Ποια η διαφορά της επιχείρησης από ένα κόμμα; Το κόμμα παράγει ένα προϊόν με βάση την ιδεολογία του και δεν κρίνεται ούτε το ίδιο για την παραγωγικότητά του ούτε το προϊόν του από την οικονομική του απόδοση. Μια επιχείρηση κρίνεται με τα ακριβώς αντίθετα κριτήρια. Κρίνεται για την παραγωγικότητά της και κρίνονται και τα προϊόντα της για την οικονομική τους απόδοση.

Το ΚΚΕ είναι καθαρά μια επιχείρηση. Ακόμα και στο τυπικό επίπεδο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, εφόσον είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ΑΦΜ και η Γραμματέας του μαζί με το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος συνεδριάζουν με πολλαπλές ιδιότητες. Η Γραμματέας του κόμματος εκτός από τέτοια είναι —εξ οφίτσιου— και Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας. Οι "συνοδοιπόροι" της εκτός από "επαναστάτες" είναι και οι ίδιοι μέτοχοι συγκεκριμένων εμπορικών επιχειρήσεων. Καθαρή επιχείρηση με ΑΦΜ είναι το ΚΚΕ και εμπορικό σήμα το "σφυροδρέπανο". Μια επιχείρηση, η οποία, όπως όλες οι ομοειδείς της, παράγει τα "προϊόντα" που της "παραγγέλλονται" από τους πελάτες της και αποφέρει κέρδη στους ιδιοκτήτες της. Το μοναδικό "νόμιμο" σταλινικό κόμμα σε όλη την Ευρώπη.

Παντού στην Ευρώπη έχει καταδικαστεί ο σταλινισμός εκτός από την Ελλάδα. Παντού "Κυριακή" και στην Ελλάδα "Σάββατο". Μόνον εδώ είναι νόμιμο το παλιό "βρακί" του Στάλιν. Η "νομιμότητα" φέρνει τα εκατομμύρια και το ΚΚΕ πρέπει να εξυπηρετήσει αυτούς, που του δίνουν "άδεια" ασκήσεως "επαγγέλματος". Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω θα λέγαμε ότι σε αυτό το πολίτευμα που ζούμε και θέλουν να το λένε "Δημοκρατία" στα κόμματα αναθέτουμε τη διαχείριση της Εξουσίας τού Λαού και είναι αυτονόητο να περιμένουμε στην εσωτερική τους οικονομική λειτουργία πλήρη νομιμότητα και τη μέγιστη διαφάνεια. Δυστυχώς, όμως, οι ηγεσίες τους, αν και με τόσο πάθος επιδιώκουν τον έλεγχο της Εξουσίας, με άλλο τόσο αποφεύγουν τη νομιμότητα και τον έλεγχό της, στη διαχείριση των οικονομικών τους.


Τη μη αναφορά τού Συντάγματος στα οικονομικά των κομμάτων φρόντισαν να την εκμεταλλευθούν όλα εις το έπακρον, και να τη συμπληρώσουν με τη θέσπιση, ομοφώνως, τής χρηματοδότησή τους και από το δημόσιο προϋπολογισμό. Αν και σχολίασαν διεξοδικώς τόσο τον προσχηματικό έλεγχο που διενεργείται για τις δαπάνες τους που πληρώνει η Πολιτεία, όσο και την αδιαφάνεια με την οποία εισπράττονται πολλαπλάσια ποσά από ιδιώτες, ούτε μια πρόταση δεν έκαναν για να θεσμοθετηθεί ένας επίσημος και διαυγής έλεγχος των εσόδων και εξόδων τους. Η ανυπαρξία θεσμικών δεσμεύσεων για την οικονομική διαχείριση των κομμάτων, των μόνων συνταγματικών φορέων που αντιπροσωπεύουν το Λαό, έχει επιφέρει μια ομιχλώδη δυσάρεστη κατάσταση, μειωτική για την αξιοπιστία τους, στην εκτίμηση των πολιτών, που τη συνθέτουν, κυρίως, τα εξής :
  • Δεν έχουν αριθμό φορολογικού μητρώου, ούτε επίσημα βιβλία Εφορίας, αν και διαχειρίζονται, ετησίως, εκατοντάδες εκατομμυρίων Ευρώ
  • Διενεργούν εράνους, (οικονομικές εξορμήσεις), με κουπόνια αδιάτρητα από την Εφορία, παραβαίνοντας το σχετικό Νόμο, εις βάρος των δημοσίων εσόδων
  • Η Δικαιοσύνη δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει, έστω και εάν έχουν καταγγελθεί, τεκμηριωμένα, παραβάσεις τού Νόμου.
  • Δέχονται εισφορές μεγάλων ποσών από ιδιώτες, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις και εξαρτήσεις εις βάρος των συμφερόντων τού Λαού.
  • Καθιέρωσαν τη διαπλοκή και το πολιτικό χρήμα, ως παραδεδεγμένο τρόπο ζωής και σχηματοποίησαν κοινωνικά πρότυπα. ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΖΗΤΩ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ" ΟΙ "ΧΑΡΟΝΤΕΣ" ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΛΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ.. . .

Isidor Alegro
RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: