Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η Οριστική Διαγραφή Χρέους και οι χώρες του Νότου

Δεν υπάρχει άλλη λύση. 
Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Όπως και να τα μαγειρέψεις. Όπως και να τα διαβάσεις. 
Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με 10,5 και 12 τοις εκατό επιτόκια δανεισμού για τις επιχειρήσεις από τις τράπεζες. 
Οι οποίες τράπεζες με το PSI έπρεπε σήμερα να είναι κλειστές! Λουκέτο! Παραμένουν ανοιχτές εξαιτίας του δεύτερου μνημονίου και της συμμετοχής της Ευρώπης στο πλάνο σωτηρίας της χώρας μας. 
Σήμερα όμως, όπως και χθές, δεν έχουν να δώσουν χρήμα! Οι μέτοχοι δεν έχουν ούτε το 10% της αύξησης κεφαλαίου να βάλουν, την ώρα που το κράτος θα βάλει τα 90%!! 
Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, όταν...
το κράτος 'πιστολάς' δεν επιστρέφει το ΦΠΑ στις επιχειρήσεις πίσω και τα λαμόγια ζητάνε ποσοστά για να σου δώσουν μέρος από αυτό!
Δεν βγαίνει ένα κράτος, όταν επιχειρήσεις που έχουν εκπληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις από το 2008 για να πάρουν το χρήμα του αναπτυξιακού νόμου, περιμένουν το κράτος - πιστολά για τη συμμετοχή του και εκείνο να την ΑΡΝΕΙΤΑΙ!!!
Τα ψίχουλα του ΕΣΠΑ που λένε από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, τα 500 εκατομμύρια που με τη ...μόχλευση θα γίνουν ένα δισ, άντε και δύο, δεν φτάνουν ούτε για ...σπόρια, όταν η ανάπτυξη της χώρας με βάση το μνημόνιο, πρέπει να ανέβει σε ...ΘΕΤΙΚΟ έδαφος ...άμεσα!
Ο κύριος Προβόπουλος μίλησε προχθές για 4,5% ΥΦΕΣΗ για φέτος!
Δηλαδή ούτε το 2013 δεν θα έχουμε ισοσκελισμένο προυπολογισμό και άρα το 2020 το έλλειμμα θα είναι στο 140% αντί για 120%!!!
Πάμε τώρα στους Ούγγρους, που βγήκαν προχθές κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους έξω για να διαμαρτυρηθούν επειδή τους έκοψαν 500 εκατομμύρια οι Ευρωπαίοι, με το αιτιολογικό ότι δεν έπιασαν τους δικούς τους στόχους του δικού τους μνημονίου!
Η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία περιμένουν στη σειρά για να ακολουθήσουν την Ελλάδα.
Η μόνη εφικτή λύση για όλες τις χώρες του Νότου, θα ήταν ένα κοινό μέτωπο εναντίον της δημοσιονομικής υπερβολής της Γερμανίας και των ακολούθων της.
Η οριστική διαγραφή μέρους τους χρέους των χωρών αυτών και η κοπή φρέσκου χρήματος με το Ευρωομόλογο, είναι η μόνη προοπτική ανάπτυξης για όλους.
Τα υπόλοιπα που θα ακούσουμε κατά κόρον την προεκλογική περίοδο, θα είναι μάλλον ή από υπερβολικό ...πατριωτισμό ή από υπερβολική δόση!

Α.Κ.
Taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: