Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχει πατριωτισμός χωρίς φιλελευθερισμό

Είσαι από τα άτομα που αυτοπροσδιορίζεσαι ως δεξιός αλλά ταυτόχρονα οργίζεσαι όταν ακούς για ελεύθερη οικονομία και παγκοσμιοποίηση; 
Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε οφείλουμε να σου πούμε ότι ο πατριωτισμός σου πάσχει. 
Πάσχει όχι γιατί αυτά που λες δεν τα πιστεύεις, αλλά γιατί αυτά που πιστεύεις οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή.
Αν αγαπάς την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την σημερινή κρίση εκτός από την επιλογή να αφήσεις του Έλληνες να εργαστούν και να δημιουργήσουν. 
Το κυρίαρχο δίλημμα των καιρών είναι αν θα επιλέξουμε να ζήσουμε με τις αυταπάτες που καλλιεργήσαμε την εποχή του δανειακού σοσιαλισμού, ή θα αλλάξουμε πορεία και θα απελευθερώσουμε την Ελλάδα από τρόικα, δανειστές και μια διεφθαρμένη πολιτική τάξη που συνεχώς ψεύδεται προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Και τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει η ελληνική πολιτική τάξη είναι αυτά που πιστεύουμε ακόμη...


Μέχρι τώρα τα δανεικά απ’ έξω μας έδιναν την αυτοκαταστροφική δυνατότητα να νομίζουμε ότι μπορούμε να καταναλώνουμε χωρίς να παράγουμε.
Η εποχή του τζάμπα τελείωσε. Από εδώ και μπρος, μπορούμε αν θέλουμε να ζούμε με τις σοσιαλιστικές μας αυταπάτες, αλλά να ξέρουμε ότι κάθε χρόνος που περνάει θα μοιάζουμε όλο και περισσότερο με την Αλβανία του Χότζα. Θα είναι μια κάποια σύγκληση, αλλά όχι με αυτούς που περιμέναμε.

Από την άλλη η επιλογή είναι να απελευθερώσουμε τους Έλληνες από τα δεσμά του κρατισμού. Αν προχωρήσουμε γρήγορα σε αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο θα βγούμε από την υπάρχουσα κρίση, αλλά η Ελλάδα θα γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες τις Ευρώπης. Μια ευημερούσα Ελλάδα που δεν χρωστά και δεν είναι εξαρτημένη από τους ξένους θα πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Είναι αυτός ο στόχος εύκολος; Η απάντηση είναι όχι. Είναι όμως η μόνη λύση. Η μόνη πατριωτική λύση.
Και σε όλη αυτή την διαδικασία δεν θα γίνουμε απλά πλουσιότεροι, αλλά και καλύτεροι ως άνθρωποι. Γιατί απλούστατα το να μην είσαι ζήτουλας, διαπλεκόμενος και μπαταχτσής είναι ηθική πρόοδος. Ότι τα ήθη των Ελλήνων έχουν ξεπέσει δραματικά τα τελευταία τριάντα χρόνια σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι δημιουργήσαμε μια οικονομία που βασίζεται στο ότι ο ένας κλέβει τον άλλο και όλοι μαζί τις μελλοντικές γενιές - εκποιώντας παράλληλα ότι δημιούργησαν οι πρόγονοι μας.

Η ιδέα του 21, η ιδέα της ελεύθερης Ελλάδας, γεννήθηκε πρώτα στους Έλληνες που ζούσαν από το διεθνές εμπόριο, ελεύθερα και δημιουργικά.
Και ήταν αυτοί οι άνθρωποι που στην προσωπική τους ζωή εξασκούσαν την αρετή της ελευθερίας, που μπόρεσαν να δουν την Ελλάδα μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς αλλιώς. Μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Εμείς, τώρα, δεν χρειάζεται να ξανανακαλύψουμε τον τροχό. Ξέρουμε πιο είναι το πατριωτικό μας καθήκον, ξέρουμε που πρέπει να πάμε και τι να κάνουμε. Ξέρουμε ότι το Ελευθερία ή Θάνατος δεν ήταν κάτι περιστασιακό, αλλά ένα κάλεσμα διαρκείας.
http://www.blemilo.com/2012/03/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: