Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

“Βγήκαν μαχαίρια” στο ΠΑΣΟΚ


 

Την ώρα που ο Θεόδωρος Πάγκαλος συγκεντρώνει γύρω του πλειάδα βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που δεν καλύπτονται από τις υποψηφιότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Παπουτσή για την ηγεσία του Κινήματος, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη οξύνει την αντιπαράθεσή του με τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο Χρήστος Παπουτσής επιχειρεί να πολώσει το κλίμα, προκειμένου να αποτρέψει μια άλλη υποψηφιότητα απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που πιθανότατα θα ...
είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η δική του δεξαμενή υποστηρικτών.
Έτσι, χθες εξαπέλυσε έμμεση επίθεση κατά του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, σε δυο επίπεδα. 
Θύμισε αρχικά ότι, ενώ έχουν γίνει συλλήψεις επιχειρηματιών οι οποίοι οφείλουν μεγάλα ποσά στο ελληνικό δημόσιο, δεν έχει εισπραχθεί ουσιαστικά τίποτα από το κράτος, μια αρμοδιότητα που εμπίπτει σε αυτές του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Και απ’ την άλλη, με την εμφάνισή του το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ με την Έλλη Στάη, δήλωσε με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ΚΟΔΗΣΟ. 
Θυμίζοντας ουσιαστικά τις πολιτικές ρίζες του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος, προτού ενταχθεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, το 1989, είχε διατελέσει πολιτικό στέλεχος του ΚΟΔΗΣΟ, και επικεφαλής της τοπικής φοιτητικής νεολαίας του κόμματος.
Την ίδια εποχή, ο Χρήστος Παπουτσής είχε ήδη ανοίξει περπατησιά για την ηγετική πυραμίδα του ΠΑΣΟΚ, με πολιτική κληρονομιά τη θητεία του ως πρόεδρος της ΕΦΕΕ. 
Τα μαχαίρια βγήκαν πλέον για τα καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: