Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η επιδρομή των γιγάντιων σαλιγκαριών - Video


Μπορεί να ακούγεται σαν σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο είναι πραγματικότητα. Η δυτική Φλόριντα δέχεται επίθεση από γιγάντια αφρικανικά σαλιγκάρια του είδους «Lissachatina fulica».
Τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια φτάνουν σε μήκος τα 20 εκατοστά, όμως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο σαλιγκάρι που εντοπίστηκε στην κομητεία Μαϊάμι Ντέιντ δεν ξεπερνά τα 13 εκατοστά...




Η «επιδρομή» των σαλιγκαριών έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις Αρχές, καθώς απειλούνται πάνω από 500 είδη φυτών, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ακόμα και για τη δημόσια υγεία.



Τα γιγάντια σαλιγκάρια τρέφονται με φρούτα, λαχανικά και μια ευρεία γκάμα καλλωπιστικών φυτών. Αναπαράγονται με εκπληκτικά γρήγορο ρυθμό και μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στις υποδομές.

Όπως σημειώνει το econews, τα σαλιγκάρια χρειάζονται ασβέστιο για να «χτίσουν» το κέλυφός τους, οπότε τα οικοδομικά υλικά στους τοίχους και τα σπίτια είναι ιδανικά για τους «επιδρομείς».



Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τον περιορισμό της εξάπλωσης των σαλιγκαριών.

Τον Σεπτέμβριο εντοπίστηκαν εκατοντάδες σαλιγκάρια στην κομητεία Μαϊάμι Ντέιντ και έκτοτε μετακινήθηκαν σε άλλες 12 περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: