Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πάνε για ... spa οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Ευρωπαίοι γίναμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. 
Μέχρι τώρα λεγόταν στα ... ελληνικά μασάζ
Τώρα όμως και με τα μέτρα να γυρίζουν το ημερολόγιο στη ζωή των Ελλήνων μερικές δεκαετίες πίσω οι βουλευτές που έχουν το βλέμμα στην κάλπη και την επόμενη θέση στα έδρανα χρειάζονται μια... χαλάρωση πριν τα ψηφίσουν.
Έτσι και καθώς δεν είναι politically correct να λέγεται ότι τους πάνε για για... μάντρωμα, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες ενόψει ψηφοφορίας, οι αρχηγοί θα τους συγκεντρώσουν στη Βουλή για να εξηγήσουν την κρισιμότητα των στιγμών η οποία οδήγησε στο “ναι” σε όλα των τροϊκανών.
Η είδηση με politically correct τρόπο έχει ως εξής:

Το απόγευμα στις 16:00 συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και στις 20:00 η Κ.Ο. της Ν.Δ. ενόψει της ψήφισης της Κυριακής.

Και τούτο γιατί, το επόμενο κρίσιμο ραντεβού για το δεύτερο μνημόνιο της χώρας δίνεται πιθανότατα για την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα, στη Βουλή.
Το καταλυτικό ερώτημα που απασχολεί τα κομματικά επιτελεία, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι αν τα μέλη των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων θα δώσουν την ψήφο τους στο σχετικό κείμενο κι αν σημειωθούν ανταρσίες πόσες θα είναι αυτές κι αν θα είναι ικανές να αμφισβητήσουν εμπράκτως τις αποφάσεις που ελήφθησαν.
Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι αυτό το οποίο έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν …πέμπτο κόμμα. 
Με την ψυχολογία του ηττημένου, είναι πολύ πιθανό πολλοί βουλευτές του να καταψηφίσουν τις αποφάσεις, θεωρώντας ότι κατ αυτόν τον τρόπο «εξιλεώνονται» προσωπικά απέναντι στην κοινωνία
Ιδιαίτερα από την ώρα που οι ίδιοι δεν έχουν καμία πιθανότητα να επανεκλεγούν και άρα θα πρέπει να …κυκλοφορήσουν ξανά στους δρόμους.
Γι' αυτό στην Ιπποκράτους σκέφτονται να βάλουν θέμα κομματικής πειθαρχίας, κάτι το οποίο στη ΝΔ το θεωρούν περιττό, γιατί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει θέμα κομματικής απειθαρχίας, σε καμία περίπτωση. 
Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, πολλά θα ξεκαθαρίσουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση των δύο ΚΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: