Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η Αθήνα θα είναι έτοιμη την Δευτέρα! - Κλείδωσαν ΟΛΑ στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Μόντι - Παπαδήμου - Αύριο υπουργικό - Στην Βουλή πακέτο τα μέτρα!

* - Αισιόδοξοι για λύση την Δευτέρα στο Eurogroup Μέρκελ - Μόντι - Παπαδήμος
* - Μπόνους στο κούρεμα;  Στο 50% οι πιθανότητες να κουρευτούν και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες
* - Το Βερολίνο διαρρέει : Μένουν οι λεπτομέρειες για την εποπτεία της Ελλάδας και τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό
* - Ευφορία στις αγορές - Ανεβαίνει το ευρώ
* - Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας : "Τώρα είναι δουλειά της Ελλάδας να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία"
Η τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι με πρωταγωνιστές του ηγέτες Ελλάδας - Ιταλίας - Γερμανίας είχε έναν και μόνο στόχο.
Να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες της Ελλάδας και να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα. Και από τις 3 πρωτεύουσες οι διαρροές ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Αισιοδοξία ότι όλα τα κλείσουν την Δευτέρα.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να γίνουν τα εξής:

- Να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο
(αυτό θα γίνει αύριο Σάββατο)
- Να εγκρίνει όλα τα νέα μέτρα
- Να κατατεθεί στην Βουλή, στην μορφή ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα αυτά τα μέτρα το αργότερο ώς την Δευτέρα

'Ηδη, το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι "κλείδωσαν" οι μειώσεις στις συντάξεις.
Την ίδια ώρα το σενάριο του Επιτρόπου δεν απομακρύνεται. Τουναντίον. Εκτός από την δημιουργία ενός «κλειστού» λογαριασμού για την εκταμίευση των χρημάτων του ελληνικού δανείου, για να τελεί υπό την άμεση εποπτεία της Τρόικας, είναι θέμα χρόνου να εγκατασταθεί μόνιμη αντιπροσωπεία της Ε.Ε. και της ΕΚΤ στην Αθήνα.

Η τηλεδιάσκεψη της... χαράς

Μετά την μόλις 20 λεπτών τηλεδιάσκεψη όλοι, είτε επισήμως είτε μέσω διαρροών, εμφανίζονται πεισμένοι πως στο Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα.
Τόσο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όσο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος δείχνουν αισιόδοξοι για την εξεύρεση λύσης στο Eurogroup την Δευτέρα.



Το κλίμα αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο από την ανακοίνωση που βγήκε από το γραφείο του Ιταλού Πρωθυπουργού : 
''Όπως είχε ανακοινωθεί ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε τηλεφωνική επαφή με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Στο τέλος της συνομιλίας αυτής, που ήταν αναλυτική και έγινε με εποικοδομητικό πνεύμα, οι τρεις συμμετέχοντες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους ότι την Δευτέρα στο Γιούρογκρουπ θα μπορέσει να επιτευχθεί η συμφωνία για την Ελλάδα''.

Αλλά και από το Βερολίνο, Γερμανοί αξιωματούχοι του περιβάλλοντος Μέρκελ διαρρέουν με έμφαση πως δεν αργεί η απόφαση για την Ελλάδα καθώς απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την εποπτεία-επιτροπεία της χώρας μας αλλά και του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού.

Από τις Βρυξέλλες προκύπτει πως όλα θα έχουν τελειώσει και επισήμως εως τη Σύνοδο Κορυφής στις 2 Μαρτίου.

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε δήλωση αξιωματούχου του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών ο οποίος χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί δανείου-«γέφυρας» προς την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές του Απριλίου. "Δεν υπήρχαν ποτέ τέτοια σχέδια", τόνισε, "έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλές ανοησίες το τελευταίο διάστημα."
Νίκος Κονιτόπουλος / NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια: