Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Την πλήρη αποτυχία του Βενιζέλου περιγράφει το νέο Μνημόνιο

Πλήρη αποτυχία όλων των προηγούμενων προβλέψεων της κυβέρνησης και προσωπικά του μεγάλου οικονομολόγου, Ευ. Βενιζέλου, περιγράφει το νέο Μνημόνιο. 
Τα πολλά παραρτήματα που το συνοδεύουν και τα οποία θα πρέπει να διαβάζουν οι βουλευτές σε 48 ώρες για να πάνε να ψηφίσουν, δίνουν στοιχεία – κόλαφο για τη συνταγή που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα. 
Και δείχνουν επίσης ότι όσες θυσίες έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια πήγαν χαμένες.
Διαβάζουμε λοιπόν σε ένα από τα παραρτήματα:

«Το πραγματικό ΑΕΠ αναμένεται να επανέλθει σε θετικές τιμές ανάπτυξης από τρίμηνο σε τρίμηνο το 2013. Το πρόγραμμα θεωρεί ότι με τη πάροδο του χρόνου το επιχειρηματικό κλίμα θα επωφεληθεί από την επιτυχημένη εφαρμογή του PSI και η οικονομική δραστηριότητα και η αύξηση της απασχόλησης θα επιταχυνθούν καθώς θα μειώνεται το ανά μονάδα κόστος εργασίας, θα υλοποιούνται άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας και θα ολοκληρώνεται η δημοσιονομική προσαρμογή. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ κατά επιπλέον 4-5 τοις εκατό σωρευτικά για την περίοδο 2012-2013 λόγω της επιδείνωσης του εξωτερικού περιβάλλοντος, της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, της προσαρμογής των αποδοχών του ιδιωτικού τομέα και των προσαρμογών στο τραπεζικό σύστημα».
Αυτό σημαίνει απλά ότι όταν μας έλεγαν πως το 2012 θα έχουμε ανάπτυξη μας έλεγαν ψέματα ή ήταν ανόητοι. 
Το 2013 και αν, θα περάσουμε σε ανάπτυξη, αφού προηγουμένως γίνουν όλα αυτά που περιγράφονται. Κι αφού πρώτα η Ελλάδα γίνει φτωχότερη κατά 5% του ΑΕΠ.
Παρακάτω λέει το παράρτημα:
«Στο βασικό σενάριο του προγράμματος μας, το δημόσιο χρέος θα παραμείνει υψηλό κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά αναμένεται να μειωθεί περίπου στο 120 τοις εκατό του ΑΕΠ μέχρι το 2020, με συνεχείς μειώσεις στη συνέχεια. Δεδομένης της μακράς περιόδου των υψηλών επιπέδων χρέους, και της συνεχιζόμενης ευαισθησίας της Ελλάδας σε κλονισμούς, αναγνωρίζουμε ότι η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος θα είναι κρίσιμη για να επιτευχθεί αυτή η τροχιά του χρέους, παρά την ευνοϊκή χρηματοδότηση που έχουμε λάβει».
Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος για μετά από 8 χρόνια είναι στον αέρα, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, ειδικά σε μια χώρα με συνεχή ύφεση.
Και πάμε παρακάτω:
«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος της γενικής κυβέρνησης ύψους 4½ τοις εκατό του ΑΕΠ έως το 2014. Προσαρμόσαμε το δημοσιονομικό μας στόχο για το 2012 σε ένα πρωτογενές έλλειμμα 1 τοις εκατό του ΑΕΠ (έναντι του προηγούμενου στόχου μας για ένα μικρό πλεόνασμα)”.
Θυμάστε τον κ. Βενιζέλο με τι καμάρι μας έλεγε ότι την άνοιξη θα έχουμε πλεόνασμα για πρώτη φορά στην ιστορία. Πάρτε στα μούτρα ένα έλλειμμα 1% για να μάθετε, μας λέει τώρα.
Από factorx 
Antinews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργος του ευρω της ταπεινωσης και της εξαθλιωσης μας απειλει με ταπεινωση και εξαθλιωση αν γυρισουμε στη.....δραχμη!
Μιλαμε για καραγκιοζιλικια!
κ Συνταγματολογε ο λαος θελει δημοκρατια και οποιο νομισμα οχι χουντα του ευρω που θα μας παει σιγουρα στη...δραχμη