Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Κουλουβάχατα" το ΛΑΟΣ


Δραματικές στιγμές ζει η χώρα με την κυβέρνηση Παπαδήμου να... φυλλορροεί.
Όπως διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου «όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα και το Μνημόνιο τίθεται αυτομάτως εκτός κυβέρνησης», που σημαίνει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα κάνει δεκτές τις παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη, Αστέριου Ροντούλη και Γ. Γεωργίου.
Αυτή την ώρα, Βορίδης και Γεωργιάδης αποστέλλουν τις παραιτήσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, τις οποίες και θέτουν στην διάθεση του πρωθυπουργού.
Αμφότεροι, ωστόσο, διαμηνύουν πως είναι αποφασισμένοι να περψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση.
Έχουμε και λέμε:

Απίστευτες σκηνές πριν από λίγο στη Βουλή.
Λίγα λεπτά πριν παραδώσει την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό ο Αστέριος Ροντούλης αποτύπωσε ξεκάθαρα το κλίμα διάλυσης στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη καθώς μιλώντας στο τηλέφωνο μπροστά σε δεκάδες άτομα φώναζε "Εγώ έχω αρχ...Δεν με νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλοι. Μου είπε ο πρόεδρος να παραιτηθώ και παραιτήθηκα".
Στην επιστολή του πάντως αναφέρει χαρακτηριστικά πως "Θεωρώ την παραμονή μου στην κυβέρνηση ασύμβατη με την διαμορφωθείσα κατάσταση"
Όπως σας είπαμε ήδη στο γραφείο του πρωθυπουργού έχουν φτάσει οι παραιτήσεις των 4 υπουργών και υφυπουργών του ΛΑ.Ο.Σ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες όμως δύο από αυτές, δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές.
Πρόκειται για αυτές των Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και σκέπτονται από κοινού για τις επόμενες κινήσεις τους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποφασισμένοι να σπάσουν την γραμμή Καρατζαφέρη και να ψηφίσουν την δανειακή σύμβαση..
Έπονται ραγδαίες εξελίξεις...
Την αποπομπή των κ.κ. Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη απο τον ΛΑΟΣ σκέπτεται σοβαρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αποκάλυψαμε.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανίζεται οργισμένος από το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου ο υπουργός Μεταφορών και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και είναι έτοιμος να προχωρήσει στην διαγραφή τους από την ΚΟ του κόμματος.
Σημαντικό επίσης είναι να αναφέρουμε ότι στο άκουσμα των παραπάνω εξελίξεων στελέχη της Συγγρού δήλωναν ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να δεχθεί στις τάξεις της τα δύο κυβερνητικά μέλη του ΛΑΟΣ...

Τελευταία ενημέρωση, ώρα 18:25
Διαφοροποιούνται από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη οι δύο υπουργοί   του κόμματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.
Με επιστολή τους, δήλωσαν ότι  παραιτούνται μεν από την κυβέρνηση εκφράζοντας όμως παράλληλα την υποστήριξή τους προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, τονίζοντας  ότι συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ και μέχρι πρότινος υπουργοί ( ο Μάκης Βορίδης υπουργός ΥΠΥΜΕΔΙ και ο Άδωνις Γεωργιάδης υφυπουργός Ναυτιλίας), όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους για το εάν θα ψηφίσουν τα μέτρα του νέου μνημονίου, δήλωσαν σιβυλλικά «περιμένετε και θα δείτε, την Κυριακή το βράδυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: