Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μετά τη γελοιοποίηση της πολιτικής, τι είναι αυτή του καταστατικού;

Ετοιμάζονται λέει να θέσουν θέμα επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. 
Ωραία!
Κάποιοι λέει θα προτείνουν εκλογή όχι από τη βάση αλλά από ένα έκτακτο Συνέδριο! 
Ωραία.
Η επίσπευση λέει, προκύπτει ως  ανάγκη λόγω των τελευταίων εξελίξεων! 
Άριστα.
Και επειδή όλα αυτά είναι εξίσου βλακώδη όσο και επικίνδυνα λέω το εξής:
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταστρατηγήσει το καταστατικό και να αλλάξει έτσι επειδή γουστάρει ,τον τρόπο εκλογής Προέδρου. 
Η εκλογή από τη βάση αποτελεί μια στρατηγική επιλογή όσο και αν αρέσει ή όχι σε κάποιους.
Κατανοώ ότι φοβούνται. Κατανοώ ότι λένε – και ανοιχτά – ποιος θα έρθει να μας ψηφίσει. 
Κατανοώ ότι φοβούνται να ανοίξουν αυτές τις διαδικασίες. 
Κατανοώ ότι φοβούνται μην τυχόν η εκλογή γίνει από ελάχιστο κόσμο. 
Αλλά αυτά είναι θέματα που θα έπρεπε να τα έχουνε λυμένα, αν και εφόσον ...
αντιληφθούν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ, με τις πολιτικές που αποφασίζονται και ακολουθούνται, με τις αποφάσεις που παίρνονται και οδηγούν σε σύγκρουση με ΟΛΕΣ τις κοινωνικές δυνάμεις, με την εικόνα πολιτικής Βαβέλ που δείχνει το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα, με τα καραγκιοζιλίκια κάποιων βουλευτών κ.τ.λ.
Όσοι λοιπόν όλο αυτό το διάστημα, απαξίωσαν το κόμμα και τα στελέχη του, ευτέλισαν αρχές και αξίες, αντιστρατεύτηκαν την κοινή λογική με κάθε τύπου εκβιαστικά διλλήματα και προκάλεσαν την οργή, την αγανάκτηση και το θυμό των απλών στελεχών, οφείλουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα , μήπως και αντιληφτούν το μέγεθος της αποτυχίας τους.
Θέλουν να κρυφτούν από τις ευθύνες τους; Θέλουν να αποφύγουν την πραγματικότητα; Ας κάνουν ότι θέλουν αρκεί να μην εξευτελίσουν τα πάντα.
Άλλωστε δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα χρονικά δεδομένα. Το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο, έγινε με βάση εκλογές στα τέλη Απριλίου. Για αυτό και αποφασίστηκε η εκλογή του προέδρου στις 18 Μαρτίου. Δεν άλλαξε κάτι!
Από την άλλη είναι σαφές ότι κανένα «εκλογικό σώμα» συνεδρίου ή όπως ονομαστεί, που δεν έχει καταστατική νομιμοποίηση, δεν μπορεί να είναι αποδεχτό.
Με απλά λόγια θα οδηγήσουνε σε έναν μη νομιμοποιημένο Πρόεδρο, κάτι δηλαδή σαν τον Παπαδήμο που επέλεξαν να χώσουν στη θέση του Πρωθυπουργού!
Ας καταλάβουν λοιπό οι διακινητές αυτών των προτάσεων ότι δεν μπορούν μετά τη γελοιοποίηση των αρχών μας να ξεφτιλίσουν και την κορυφαία διαδικασία στο κίνημα. 
Ας καταλάβουν ότι έτσι θα δημιουργήσουν ένα σχηματισμό που μπορεί να έχει κοινοβουλευτική έκφραση αλλά δεν θα έχει καμία λαϊκή αντιπροσώπευση. 
Ας καταλάβουν ότι  δεν μπορούν να προκαλούν με τέτοιο τρόπο χιλιάδες απλά στελέχη και φίλους και ψηφοφόρους που τους κουβάλησαν στις πλάτες τους όλα αυτά τα χρόνια. 
Ας καταλάβουν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κρυφτούν και πραξικοπηματικά να αυτοαναγορευτούν σωτήρες αυτού που καταστρέφουν.
Εννοείται ότι αν προχωρήσουν σε τέτοιου είδους βλακώδες εγχείρημα θα είναι μόνοι.
Ας αναλογιστούν ότι ακολουθούν και εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια: