Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Νέο Κόμμα προαναγγέλει ο Γιαννίτσης!

Αναγκαία θεωρεί τη δημιουργία ενός νέου κόμματος 
ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, υποστηρίζοντας πως, αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, θα παραταθεί το μπλοκάρισμα της πολιτικής ζωής του τόπου. 
Η επιχειρηματολογία για το νέο κόμμα του κ. Παπαδήμου λοιπόν, προετοιμάζουν το έδαφος!
Εμείς σας το έχουμε γράψει από καιρό, ότι επίκειται "Νέο κόμμα με ηγέτη τον Παπαδήμο"
Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει πως οι εκλογές, πριν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης θα οδηγήσουν στη χρεοκοπία της χώρας και περιγράφει ένα πολιτικό πεδίο «ναρκοθετημένο με εκπλήξεις», ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία...


Σε αλλη εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), δήλωσε:
«Το πρόβλημα δεν είναι ότι διατυπώνουμε αναποτελεσματικές πολιτικές. Δεν διατυπώνουμε απολύτως καμιά πολιτική». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτσης μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε εκδήλωση Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαντωνίου. Από την πλευρά του, ο πρώην Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια «καλή κυβέρνηση» μπορεί να αλλάξει το κλίμα σε 12 ως 18 μήνες από σήμερα αν εξασφαλίσει «συνεχή ροή θετικών ειδήσεων».

«Να μην παρακολουθούμε ως θεατές ένα σκηνικό ανευθυνότητας που παίζει στα ζάρια την τύχη 11 εκατομμυρίων πολιτών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών στέλνοντας μήνυμα στον πολιτικό κόσμο της χώρας. «Πολλά από τα στερεότυπα με τα οποία πορευτήκαμε, οδήγησαν στην κατάρρευση και, οικονομικά, κατέταξαν τη χώρα στην κατηγορία των σκουπιδιών» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο κ. Γιαννίτσης δήλωσε ότι αν επικρατήσει ο «μηδενιστικός φανατισμός» και δεν υπάρξουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα χρειαστούν πολλά χρόνια για την έξοδο από την κρίση. «Με τις ίδιες πρακτικές, θα μας πάρει τώρα άλλα 15 χρόνια τουλάχιστον, για να καταλάβουμε τι πολιτικές χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το ένα εκατομμύριο ανέργους και τις ανισότητες της κρίσης» είπε. «Η ελληνική κοινωνία έχει απαυδήσει και από αυτά που γίνονται και από αυτά που δεν γίνονται».

Για τη σημερινή συγκυρία ο υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε ένα «διπλό δίλημμα»: «Πρώτον, είτε να μείνουμε στο ευρώ με μια σοβαρή προσπάθεια, πληρώνοντας για το παρελθόν μας, ακόμα και για τα λάθη της ευρωζώνης, είτε να αποφασίσουμε να λειτουργήσουμε εκτός ευρώ, με πολλαπλό κόστος. Δεύτερον, είτε να διατηρήσουμε τα οφέλη από τη συμμετοχή μας στο δεύτερο μεγαλύτερο παγκόσμιο νομισματικό και οικονομικό πόλο, είτε να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι για το άγνωστο. Οι επιλογές είναι δικές μας. Το ίδιο και οι συνέπειες. Κανείς δεν θα μας τις επιβάλλει. Σε κάθε περίπτωση, η πορεία είτε προς τη μία, είτε, κυρίως, προς την άλλη κατεύθυνση είναι μη αναστρέψιμη».

Ο κ. Γιαννίτσης εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι η Ευρώπη έχει περάσει πλέον σε μια διαφορετική αντίληψη για τη διαχείριση της κρίσης: «Εχουμε περάσει από την εποχή της πολιτικής της τιμωρίας, που εφαρμόστηκε το 2010 απέναντι στην Ελλάδα, θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο και δημιουργώντας κλίμα αυξανόμενης αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πολιτικής, σε πολιτικές που αναζητούν συνολικότερη και σταθερότερη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: