Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Παπανδρέου: «Περιμένω να δικαιωθώ και ιστορικά»

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Απολογητικός για άλλη μια φορά ο Παπανδρέου προσπάθησε να δικαιολογηθεί και να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα νέα μέτρα
Αναλύοντας όλα τα καταστροφικά σενάρια σε περίπτωση που θα οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία ο Γιώργος Παπανδρέου για άλλη μια φορά επιχείρησε να κάνει τον απολογισμό του για την κυβερνητική του πορεία μέχρι σήμερα.
Σε δραματικούς τόνους και με έντονο απολογητικό ύφος έκανε αναφορές στις επιλογές του εκτιμώντας ότι έχει δικαιωθεί σε όλα (!) και ότι περιμένει να δικαιωθεί τώρα και … ιστορικά!
Με την φράση "δεν δέχομαι διαχωρισμούς, πρέπει να ψηφίσουν όλοι" ο κ. Παπανδρέου έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης.
Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου παραπονέθηκε για τις επιθέσεις που δέχτηκε λέγοντας...

"Ως Πρωθυπουργός σήκωσα έναν σταυρό, επί δύο χρόνια, που δεν μου αναλογούσε. Το πλήρωσα σκληρά, έχασα φιλίες, με έβρυσαν και με απείλησαν με Γουδί , με είπαν προδότη.
Τα αγνόησα όλα αυτά γιατί ξέρω ότι έχουμε δίκιο. Γιατί ξέρω να πολεμώ απέναντι στους πραγματικούς εχθρούς.
Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης τζογάρουν για να κερδίσουν λίγες μονάδες τηλεθέασης. 
Ο κάθε τυχάρπαστος παίρνει ένα μικρόφωνο και λέει ότι θέλει. 
Οι πολίτες ρωτούν πόσο ακόμα να αντέξουμε, δεν αντέχουμε άλλο. 
Και εγώ τους απαντώ; πρέπει να αντέξουμε. Είναι το καθήκον μας."
Λίγο νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να πείσει ότι δεν έφταιξε η φόρμουλα που ακολούθησε ο ίδιος, αλλά τα συμφέροντα που τον πολεμούσαν.
«Αν τώρα δεν ψηφίσουμε θα εγκαταλείψουμε τη συνολική προσπάθεια. Θα δώσουμε αυτές τις μάχες; Θα συνεχίσουμε με την βοήθεια της Ευρώπης ή θα βγούμε στους δρόμους να κρύψουμε τα κεφάλια μας στην άμμο;"
Το κακό έγινε πριν από το 2010. Πίστεψα ότι δεν θα χρειαστούν άλλες θυσίες. Πηγαίναμε καλά μέχρι το Μάρτιο του 2010. Υπονομευτήκαμε.
Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας για όλους μας. Η συνταγή του μνημονίου δεν είναι σωστή ή λάθος. Είναι η μόνη αυτή την ώρα».
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με τη φράση όλοι πρέπει να ψηφίσουν δεν θα δεχτώ διαχωρισμούς έκλεισε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου … χωρίς να διευκρινίσει εάν τελικά θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στο κόμμα του, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που δήλωσε στην ομιλία του ξεκάθαρα ότι η κομματική πειθαρχία είναι αυτονόητη.

Για το λόγο αμέσως μετά, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναρωτώμενος αν η κοινοβουλευτική ομάδα θα πάει έτσι χαλαρά στην αυριανή διαδικασία, ζήτησε να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Πολλοί είναι και οι βουλευτές που ζητούν από τον Γ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, την ώρα μάλιστα που ξεδιαλύθηκε το τοπίο από την πλευρά της Ν.Δ.

Στ.Νοβ.