Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Παράνομα τα γεννόσημα φάρμακα στην Ιταλία!


Δεν είμαστε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποίαν οι ξένες πολυεθνικές προσπάθησαν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Όπως δημοσιεύει το newsbomb.gr, στην Ιταλία, ειδικότερα, θεσπίστηκε μια παρόμοια ρύθμιση περί δραστικής ουσίας με αυτήν που θέλουν να περάσουν τώρα στο νέο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία η Τρόικα και η Κυβέρνηση, ωστόσο μετά από λίγο καιρό κατέπεσε στην δικαιοσύνη. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν το απολύτως λογικό:  
«είναι διαφορετικό πράγμα η δραστική ουσία και διαφορετικό το ίδιο το φάρμακο».
To δικαστήριο μάλιστα βασίστηκε σε παλιότερη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξηγούσε τις διαφορές μεταξύ «φαρμάκου» και «δραστικής ουσίας»...
Ο βουλευτής ΛΑΟΣ και ιατρός, κ. Κώστας Κιλτίδης, είχε μιλήσει προ ημερών για το θέμα στη Βουλή, τονίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουμε πια να παίρνουμε μαθήματα και από αυτά που συμβαίνουν στο εξωτερικό.
Τα πάμφθηνα φάρμακα που σκοπεύουν να μας φέρουν, αν περάσει η διάταξη περί συνταγογράφησης όχι βάσει ονόματος, αλλά βάσει δραστικής ουσίας, θα παράγονται από πολυεθνικές σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Η κ. Ουρανία Παπαδάκη – Παπανδρέου, παιδίατρος και βουλευτής  επίσης, είχε εργασθεί παλαιότερα στην Ινδία και έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πώς παράγονται τα φθηνά γενόσημα εκεί: «Έχω δει σε τι υπόγεια παράγουν τα γενόσημα φάρμακα χωρίς ετικέτα. Εγώ δεν πρόκειται να συνταγογραφήσω σε κανέναν ασθενή μου φάρμακο με βάση την δραστική ουσία. Θα δίνω αυτά που κάνουν καλό στην υγεία του ασθενή μου».

Σχόλιο: Η διαδικασια των γενοσημων δεν ειναι πρωτοτυπια στην Ελλαδα.
Εφαρμοζεται ηδη εδω και πολλα χρονια σε πολλες χωρες της Ευρωπης, ακομη και στη Γερμανια.
Το ολο θεμα (και ειναι ειναι που χαλαει το πραγμα) ειναι
1. πως θα ελεγχθει αν τα γενοσημα που θα κυκλοφορουν εχουν την αρτιοτητα που αναγραφουν και
2. σε ειδικες περιπτωσεις και εαν δεν υπαρχει αναλογη δραση γενοσημου να επιτρεπεται με βαση τακτικα ανανεωσιμων λιστων απο τον ΕΟΦ και συγκεκριμενη εγγραφη αιτιολογηση απο τον συνταγογραφοντα ιατρο η συνταγογραφηση πρωτοτυπων.


Εαν οχι τοτε επερχεται ο παραγοντας της επικινδυνοτητας οπως καταγραφεται.
Τα γενόσημα φάρμακα που έχουν δοκιμαστεί αυστηρά πιθανόν να είναι κατάλληλα, ενώ κάποια άλλα να είναι βλαβερά. 
ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ, (πλην της πιθανής οικονομίας από την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των original από την αγορά): 
Γιατί απλώς ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ το πρόβλημα της 'πληρωμένης', 'Μίλητος' συνταγογράφησης από τους γιατρούς (που τώρα θα συνταγογραφούν μόνο για δραστική ουσία), στους φαρμακοποιούς, στους οποίους θα αρχίσουν να κάνουν 'δωράκια' οι εταιρείες, για να προωθούν τα δικά τους σκευάσματα» λέει μια επισκέπτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: