Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ας γίνουμε εμείς οι "γκρεμιστές γιατί εμείς είμαστε κιʼ οι χτίστες"

Μια νέα καμπάνια εγκαινιάζει από σήμερα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 
σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. 
Πρόκειται για δύο αφίσες, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με έντονο συμβολισμό. 
Η φοιτητική νεολαία, λέει "όχι" σε αυτή την γενιά που έφτασε την χώρα μέχρι εδώ και λέει "ναι" στη γενιά που θα τα αλλάξει όλα. 
Μάλιστα η καμπάνια έρχεται ακριβώς ένα χρόνο , μετά την παρουσίαση της πρότασης παιδείας, όου μίλαγε για αλλαγή νοοτροπίας. Η κατάσταση χειροτέρεψε σε ένα χρόνο και τώρα οι νεολαίοι της ΔΑΠ, δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν αυτοί την δράση που πρέπει, ξαναχτίζοντας την Ελλαδα από την αρχή. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση τη γαλάζιας νεολαίας:

 
"Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να βυθίζεται στη μιζέρια και την ανευθυνότητα, τόσο πιο επίκαιρο γίνεται το μήνυμα που βγαίνει από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και ζητά την αλλαγή. 
Πέρσι το Φλεβάρη, μιλήσαμε για «αλλαγή νοοτροπίας» και για ανάγκη ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του για το που θέλει να οδηγηθεί η εκπαίδευση και η χώρα. 
Ένα χρόνο μετά η Πατρίδα μας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση γιατί μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που έμαθε να ζει για τον εαυτό της και όχι για την Ελλάδα, συνεχίζει να παρασιτεί εις βάρος της χώρας.
Ως νέοι άνθρωποι όμως, είναι καιρός να τους στείλουμε στο περιθώριο.
Είναι καιρός να πούμε το μεγαλύτερο ΟΧΙ σʼαυτούς που έμαθαν να θεωρούν το ελληνικό Κράτος κτήμα τους και να υπονομεύουν κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη. 
Οι ίδιες λογικές εδώ και 30 χρόνια λειτουργώντας μικροπολιτικά στέρησαν από τους Έλληνες μερικές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, μα πάνω από όλα γαλούχησαν ολόκληρες γενιές με τη νοοτροπία του βολέματος και της υποταγής.
Εμείς όμως, πρέπει να αλλάξουμε. 
Να βοηθήσουμε τη χώρα να ορθοποδήσει και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα, ορθολογική Ελλάδα που θα ξέρει πόσα να ξοδεύει και τι θέλει να παράγει.
Δε διεκδικούμε βέβαια το άπιαστο, αλλά μια ευκαιρία να βάλουμε τέλος στον εξευτελισμό της Πατρίδας μας.  
Λέμε ΝΑΙ λοιπόν στη γενιά που θα σπάσει τις κατεστημένες λογικές του κρατισμού, που θα δουλεύει και που θα πιστεύει ξανά στο όραμα μιας σύγχρονης Ελλάδας.
Ας γίνουμε λοιπόν εμείς οι «γκρεμιστές γιατί εμείς είμαστε κιʼ οι χτίστες»."
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
αλλάζουμε νοοτροπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: