Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Είναι δυνατόν ο Παπαδήμος να μεταφέρει εντολές στους … εντολείς του; Θα τρελαθούμε τελείως!

Νομίζαμε ότι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο βασιλιάς της αποτυχίας, της γκάφας και των ναυαγίων. 
Τον τίτλο διεκδικεί πλέον επαξίως και ο Λουκάς Παπαδήμος.
Ο πρωθυπουργός που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να αντισταθεί στους Ευρωπαίους, διότι είχε το κύρος να τον ακούσουν, πήγε στις Βρυξέλλες με κόκκινες γραμμές, αλλά τις ξέχασε προφανώς στο ξενοδοχείο του. Και επέστρεψε από τις Βρυξέλλες με εντολές προς τους …εντολείς τους.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες της ευρωζώνης, μετά τις συνομιλίες που είχαν με τον κ. Παπαδήμο όχι μόνο ζητούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την περικοπή των δαπανών στο Δημόσιο και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας (μισθοί), αλλά επιπλέον ζητούν ...
αμετάκλητη δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων ως προς το νέο πρόγραμμα.
Δεν διευκρινίζουν βεβαίως τι μορφή θα πάρουν οι δεσμεύσεις αυτές, αλλά υποτίθεται ότι αλλάξαμε τον Παπανδρέου επειδή μεταξύ των άλλων ήταν ο κομιστής των δεσμεύσεων και των εντολών των δανειστών.
Αλλά όπως διαβάζουμε τώρα στον ξένο Τύπο ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει κι αυτός  περαιτέρω υποχωρήσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων στην συνάντηση που θα έχουν, αύριο Πέμπτη.
“Ο οικονομολόγος κ.Παπαδήμος θα ζητήσει από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να κάνουν περισσότερες παραχωρήσεις για να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαπραγματεύσεις”αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.
Παράλληλα, η εφημερίδα γράφει ότι  η στάση των δανειστών της Ελλάδας γίνεται όλο και πιο αδιάλλακτη απαιτώντας την εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας για να εγκρίνουν τα 130 δις. του νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα.
“ Η τρόικα δεν δείχνει να υποχωρεί από τις θέσεις τις σχετικά με την μείωση του κατώτατων μισθών και το κόψιμο των επιδομάτων”, δηλώνει αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στην ίδια εφημερίδα και προσθέτει: “ Όμως, κανένα πολιτικό κόμμα δεν δείχνει πρόθυμο  να δεχτεί μια τέτοια εξέλιξη, διότι η περικοπή των μισθών αποτελεί μία κόκκινη γραμμή από την οποία δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Πείτε μου εσείς πως πρόκειται αυτό να λυθεί. Δεν έχουμε καμία ιδέα και είμαστε πολύ ανήσυχοι”.
Έλα ντε, πως θα λυθεί; Να μια ιδέα: εκλογές τώρα, επειδή η κυβέρνηση Παπαδήμου εξεμέτρησε τον βίον της από την στιγμή που παραβιάζει την βασική εντολή της και γίνεται ο κομιστής εντολών … προς τους εντολείς της
Κι αν ορισμένοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα, σύντομα θα αντιληφθούν ότι τόσο σκληρά μέτρα δεν περνάνε στη Βουλή, όποιοι κι αν είναι οι εκβιασμοί του κ. Παπαδήμου και των φίλων του.
Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού θα πλήξει καίρια τα εισοδήματα των Ελλήνων και θα φέρει πολύ βαθύτερη ύφεση από την τωρινή. Αυτό πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από τους βουλευτές οι οποίοι ήδη δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.
Πώς θα περάσουν επίσης, οι βουλευτές την κόκκινη γραμμή των επικουρικών συντάξεων; Δύσκολο να αποδεχθεί το Κοινοβούλιο την πλήρη διάλυση της κοινωνίας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ξέρουν ότι έτσι που πάνε δεν θα επανεκλεγούν, οπότε η καταψήφιση είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να σώσουν τις πολιτικές καριέρες τους.
Έκφραση της αυξανόμενης δυσαρμονίας μεταξύ του κοινοβουλίου και της κοινής γνώμης είναι και οι καθημερινοί πλέον τυχοδιωκτισμοί του κ. Καρατζαφέρη. Ο Οποίος αφού με την αμέριστη υποστήριξη της διαπλοκής αναδείχθηκε περίπου σε θεσμικό παράγοντα (και τα άλλα κόμματα το ανέχθηκαν) την μια ημέρα μας λέει ότι φεύγει από την κυβέρνηση και την άλλη ότι θέλει να παραμείνει η κυβέρνηση μέχρι το 2013. Έτσι σήμερα συγκαλεί εκτάκτως  σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση, του γραμματέα του κόμματος και των κοινοβουλευτικών του εκπροσώπων στην οποία «δεν αποκλείεται να αποφασίσουμε την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση».
Δεν είναι όμως σοβαρή κυβέρνηση αυτή της οποίας ο εις εκ των τριών εντολέων συμπεριφέρεται έτσι. 
Δεν είναι καν κυβέρνηση. 
Σκορποχώρι είναι.
Από factorx  

Δεν υπάρχουν σχόλια: