Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αναπτυξιακό πακέτο 17 δις σώζει την χώρα

Του Κώστα Μαργαρίτη*
Η αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ίσως σημάνει και την αφετηρία μιας νέας εκκίνησης για τη χώρα μας. Η παρουσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ελπίζω να λειτουργήσει καταλυτικά για τους Ευρωπαίους εταίρους μας και να μας εγκρίνουν τα 130 δις Ευρώ.
Οι συνομιλίες με το IIF έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η αυριανή συνεδρίαση να επικυρώσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές, όταν ολοκληρωθεί το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση...
, θα έχει να διεκδικήσει και να υλοποιήσει αναπτυξιακά προγράμματα που θα προωθήσουν τη καινοτομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.
Οι διαμαρτυρίες των πολιτών στα κράτη-μέλη της Ε.Ε το σαββατοκύριακο έδειξαν ότι στη μάχη για την επιβίωση που δίνουμε δεν είμαστε μόνοι! Είναι στο χέρι μας να ασκήσουμε γόνιμες διαπραγματεύσεις, αφού πρώτα θα έχουμε μεταρρυθμίσει το κράτος μας, θα έχουμε κάνει τις αποκρατικοποιήσεις που απαιτούνται και θα έχουμε χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.
Είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών στην ελληνική κοινωνία. Αλλάζουμε στάση και συμπεριφορά σε καθετί που μας κρατούσε αγκυλωμένους σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.
Παράγουμε και απαιτούμε από τους ευρωπαίους-ομολόγους μας καλύτερη μεταχείριση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πατρίδας μας. Απομονώνουμε όσους θέλουν να μας στερήσουν το δικαίωμα στο Ελληνικό όνειρο, που χτίζουμε με κόπο και αιματηρές θυσίες.
Οι πληροφορίες μου μέσα από την Ε.Ε αναφέρουν, ότι θα μας δοθεί έξτρα αναπτυξιακό πακέτο, ύψους 17 δις Ευρώ, μόλις ολοκληρωθεί το κούρεμα και υπογραφεί η νέα σύμβαση. Το πακέτο θα προωθεί την έρευνα, το επιχειρείν, τη καινοτομία και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει στη χώρα μας, αρκεί να φανούμε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας και τη νέα εποχή που ξεκινά! Είναι μονόδρομος η παραμονή μας στο ευρώ και στην ευρωζώνη.
Ο λαός μας έχει ξεπεράσει τα όρια του και θέλει να ακούσει από το πατριώτη πρωθυπουργό του αλήθειες και χρονοδιαγράμματα. Τέρμα οι διαπιστώσεις. Τώρα μόνο εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές λύσεις, που θα δώσουν ώθηση και θα αλλάξουν τη βεβαρημένη ψυχολογία μας.
Ο οδικός χάρτης για τη νέα γενιά θα είναι το σημείο αναφοράς που θα αποτρέψει τη μετανάστευση και θα αξιοποιήσει το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας.
Οι επενδύσεις που ελπίζουμε να έρθουνε στη χώρα μας, σε συνδυασμό με το έξτρα αναπτυξιακό πακέτο θα τονώσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση και θα δημιουργήσουν ένα ευέλικτο, υγιές και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Η Ελλάδα μας ανήκει στην Ευρώπη και δεν θα επιτρέψουμε σε μειοψηφίες να παίξουν κορώνα-γράμματα τις συντάξεις, τους μισθούς και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
Τώρα δίνουμε τη τελική μάχη και πιστεύω ότι θα τη κερδίσουμε, πράγμα που το επιβεβαιώνουν η θέληση και το πείσμα μας. Περήφανα θα δούμε και πάλι τη χώρα μας να ανακτά τη χαμένη της αίγλη και τους Έλληνες πολίτες να ζούν όπως το αξίζουν! 

* Ο κωνσταντίνος Μαργαρίτης είναι δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: