Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ζητάμε διορία 15 ημερών - Στο "Στόμα του Λύκου" ο Βενιζέλος!

Στις οχτώ το πρωί αναχώρησε από την Αθήνα για τις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Φεύγω για τις Βρυξέλλες με την ελπίδα το Eurogroup να λάβει μία θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα, από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση της χώρας τα επόμενα χρόνια, εάν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη»
τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος λίγο πριν από τις 6 το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Όπως όλα δείχνουν η τρόικα...
έδωσε διορία δύο εβδομάδων για να κλείσει η «τρύπα» των 300 εκατομμυρίων η οποία θα έκλεινε εάν περικόπτονταν οι συντάξεις. 
Είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε.
Τελικά όμως, κρίνεται ότι θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή που θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες, ο κ.Βενιζέλος. 
Ο "τσάρος" της οικονομίας θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους πως οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα, ώστε οι τελευταίοι να δώσουν το πράσινο φως για τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Ωστόσο, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εμφανίζονται δύσπιστοι για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του κ. Βενιζέλου. 
Ας μην  ξεχνάμε άλλωστε πως ο έλληνας υπουργός Οικονομικών το τελευταίο διάστημα δέχεται έντονη κριτική από τους ευρωπαίους ομολόγους του για τις αστοχίες της οικονομικής πολιτικής που έχει ακολουθηθεί.
Με άλλα λόγια ο κ. Βενιζέλος πηγαίνει ... στο "στόμα του λύκου"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: