Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Παιχνίδι για το κούρεμα μέχρι τελευταίας στιγμής – Ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) κάνει λόγο για άλυτα ζητήματα!


- Επικοινωνιακά τρυκ για να μεγαλώσει η συμμετοχή στο κούρεμα;
- ΙΙF : Άλυτα παραμένουν ορισμένα ζητήματα ενώ ο χρόνος τελειώνει
- Πληροφορίες πως το ΙΙF ζητάει ΌΛΑ τα επίσημα ελληνικά κόμματα να εγκρίνουν το κούρεμα
- Διαβάστε την ανακοίνωση που έβγαλαν οι τραπεζίτες
- Η ΕΚΤ σπεύδει να δηλώσει πως δεν κουρεύεται
Και ενώ με κάθε τρόπο η ελληνική κυβέρνηση διέρρεε την αισιοδοξία της για επικείμενη συμφωνία στο πρόγραμμα ανταλλαγής μετοχών, μία ξερή ανακοίνωση από την άλλη πλευρά του...
τραπεζιού, από το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) δηλαδή, μετατρέπει σε θρίλερ το κούρεμα, που μόνο τελειωμένη υπόθεση δεν θα πρέπει να θεωρείται.
Σύμφωνα με το ΙΙF ορισμένα θέματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα ανταλλαγής μετοχών (PSI) παραμένουν άλυτα.
Και μέλλει να μεταφραστεί τι ακριβώς εννοούν οι τραπεζίτες λέγοντας πως ''Είναι σημαντικό να υπάρξει στήριξη από όλες τις επίσημες πλευρές ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την εθελοντική συμμετοχή στο PSI''.

Μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΙΙF, μπορεί μεν να συνεχιστούν και αύριο οι συζητήσεις στην Αθήνα αλλά ο χρόνος τελειώνει για την επίτευξη της συμφωνίας.



Σύμφωνα με αναλυτές 2 είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας


- Το ύψος της εθελοντικής συμμετοχής στο κούρεμα και το εαν η Αθήνα το μετατρέψει μονομερώς σε υποχρεωτική συμμετοχή που θα σημάνει συντεταγμένη χρεοκοπία εντός ευρώ
- Το ύψος του επιτοκίου στα νέα ομόλογα που θα δοθούν ως αντάλλαγμα στα παλαιά


Η ανακοίνωση τους λέει :

''Ο Charles Dallara και ο Jean Lemierre, πρόεδροι της επιτροπής για το PSI συναντήθηκαν σήμερα 12 Ιανουαρίου στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για να συζητήσουν την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών (PSI) με βάση τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών της 26/27 Οκτωβρίου.

Μια σειρά από θέματα συζητήθηκαν και ορισμένα παραμένουν άλυτα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα αύριο, αλλά ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας τελειώνει.


Είναι σημαντικό προκειμένου να ολοκληρωθεί η εθελοντική συμφωνία για το PSI, να δοθεί στήριξη από όλους τους επίσημους φορείς τις ημέρες που έρχονται. Όπως η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί σημείωσαν στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είναι σημαντικό η Ελλάδα να φτάσει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα σε εθελοντική βάση το δυνατόν συντομότερα''.


EKT: Εμείς δεν κουρευόμαστε!




Η ΕΚΤ δεν εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών πιστωτών για τη μείωση του χρέους της, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Βίτορ Κονστάνσιο.

''Αυτό αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε'' τόνισε ο ίδιος, καθώς πολλοί πιέζουν την ΕΚΤ να συμβάλει κι εκείνη με τη σειρά της στην προσπάθεια για μείωση του χρέους της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: