Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το Μαξίμου τρέμει τα ονόματα που δίνουν Πεπόνης- Μουζακίτης

Η μεγάλη ημέρα έφτασε και οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης σήμερα αναμένεται να καταθέσουν το δεύτερο υπόμνημα τους, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ονόματα και τις διευθύνσεις για τα οποία όπως υποστηρίζουν έχουν ήδη ενημερώσει προφορικά τους προϊσταμένους τους.
Οι δύο εισαγγελείς, με δική τους πρωτοβουλία κράτησαν ανοιχτή την έρευνα για τις καταγγελίες που έκαναν  και το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι το εάν τελικά ο ντόρος που δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα γύρω από την υπόθεση είναι βάσιμος...

Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ημέρα που παραιτήθηκαν, οι δύο εισαγγελείς, όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους για τις παρεμβάσεις που καταγγέλλουν, παρέπεμψαν στις υποθέσεις που ερευνούν.

Με άλλα λόγια, οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης, εκ των πραγμάτων  γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αφού στα συρτάρια τους βρίσκονται «καυτές» υποθέσεις, όπως τα CDS που εκποίησε το ελληνικό δημόσιο, τα Γερμανικά υποβρύχια, τους μεγαλοφοροφυγάδες του Δημοσίου, την αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα, αλλά και τον φάκελο Λούα – Λούα ο οποίος  αφορά τον Λαυρεντιάδη και την Proton Bank.

Όπως όλα δείχνουν, σήμερα οι εισαγγελείς στο γραπτό υπόμνημά τους θα αναφερθούν στις «περίφημες» παρεμβάσεις που δέχθηκαν στο έργο τους και εάν δεν αναφερθούν σε ονόματα, τουλάχιστον θα τα «φωτογραφίσουν».

Εάν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των υποθέσεων που ερευνούν οι δύο εισαγγελείς, θα καταλάβει ότι οι παρεμβάσεις που –όπως υποστηρίζουν δέχθηκαν στο έργο τους- ήταν και αναλόγου μεγέθους, δηλαδή προέρχονται από τα υψηλά κλιμάκια είτε της δικαστικής, είτε της εκτελεστικής εξουσίας.

Και αυτό ακριβώς το γεγονός είναι που τρέμει το Μέγαρο Μαξίμου... Γιατί σε περίπτωση που οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης δώσουν και γραπτώς τα ονόματα και τις διευθύνσεις για τα οποία έκαναν λόγο σε δήλωση τους μέσα στην εβδομάδα, η έρευνα προχωρήσει και αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαζαν  «πλάτη» εμποδίζοντας  το έργο των δύο εισαγγελέων, τότε η βόμβα θα «σκάσει» και η κυβέρνηση θα αρχίζει να τρίζει... συθέμελα.

Πάντως, οι δύο εισαγγελείς έστειλαν τα πρώτα μηνύματα των προθέσεων τους, ήδη από τη Δευτέρα, όταν παρήγγειλαν να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον ΓΓ Τελωνειακών και Φορολογικών υποθέσεων Ι. Καπελέρη για απιστία περί την υπηρεσία.

ΠΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: