Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Εκλογές άμεσα με την διαπλοκή να ρίχνει στη… μάχη Παπαδήμο


Ρεπορτάζ : Γιάννης Βασιλακόπουλος

Εκλογές νωρίτερα από κάθε προσδοκία, μετάθεση χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο στις πλάτες της επόμενης κυβέρνησης μια κι απέτυχε το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που πήγε στ' άγραφα, διαδικασία... «fast truck» στην εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ και... 
πιπίλα της πτώχευσης ως τον Απρίλιο- μια και ως τον Ιούνιο, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το Ευρώ θα κάνει ... παρέα σε άλλα πεθαμένα πλάσματα του μύθου και της ιστορίας, αλλά και... ράλι συμφερόντων για να στήσουν τον Παπαδήμο ως αρχηγό κόμματος.
Αυτό είναι το πολιτικό περίγραμμα με το οποίο θα κινηθούμε στο προσεχές σύντομο χρονικό διάστημα. Κι όλα τούτα δεν είναι συρραφή εκτιμήσεων μα συναγόμενα από όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Το Newstrap αποκαλύπτει:

Αν το PSI καθυστερήσει, οι εκλογές είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν ακόμη και εντός του Φεβρουαρίου. 
Είναι κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος στην πρώτη – και ίσως τελευταία – συνάντηση του με δημοσιογράφους. Εξ' ου και ο καθημαγμένος δημοσκοπικά Γ. Καρατζαφέρης έφυγε ως πρωταγωνιστής του... βωβού κινηματογράφου από το Μέγαρο Μαξίμου. 
Αλλά και ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν απέκλεισε, μιλώντας σε Κινέζους, την πτώση της κυβέρνησης
Την ίδια ώρα ο μεταβατικός πρωθυπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεχίσει να ασχολείται με την πολιτική. Περισσότερο ενεργά από όσο κάνει σήμερα, όπου είναι απλώς ο «εντεταλμένος» τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Τόσο ο ίδιος, όσο και προ ημερών ο Παντελής Καψής... προσπερνούν με νόημα την ερώτηση.
Ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων ο κ. Παπανδρέου μετρά μέρες στην «καρέκλα» του ΠΑΣΟΚ για αυτό και αναζητεί αχυράνθρωπο για να έχει λόγο στο κόμμα. 
Κάποιοι λένε πως πολύ θα ήθελε αυτός να είναι ο ίδιος ο Παπαδήμος, αλλά επειδή αυτό φαίνεται αδύνατο στην παρούσα φάση, καλοβλέπει τον Δημήτρη Ρέππα. Οι Δελφίνοι δεν θέλουν να του αφήσουν χρόνο για κινήσεις τακτικής. Είναι χαρακτηριστική η επιστολή της Άννας Διαμαντοπούλου η οποία ζητεί «εκλογή νέου προέδρου εδώ και τώρα». 
Η υπουργός παιδείας ζήτησε άμεση εκλογή αρχηγού από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και του Εθνικού Συμβουλίου ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου. Είναι ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν από συγκεκριμένους κύκλους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύντομα θα παραιτηθεί.
Από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς που μυρίζεται ... διασυρμό προαλείφει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σερ Βασίλη Μαρκεζίνη ως πρωθυπουργική πρόταση σε μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας, την ίδια ώρα που η Αριστερά αθροιστικά αναμένεται να ζήσει εκλογικές πιένες, όμοιες με τον εκλογικό θρίαμβο της ΕΔΑ το 1958...
newstrap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: