Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος: Αλληλοενημερωθήκαμε δεν διαπραγματευτήκαμε!!!

Φειδωλός σε δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις συζητήσεις για το P.S.I , ήταν νωρίς σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής.
Ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός είπε για τους δυο αριθμούς με τους οποίους απεικόνισε στους Ευρωπαίους τα αποτελέσματα των προσπαθειών που έχουν καταβάλλει οι Ελληνες.
Σε μια 2ετία (2010-2011) είπε, το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 8 μονάδες του Α.Ε.Π, ενώ η χώρα ανέκτησε το 1/3 της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει από το 2000 έως το 2009, ενώ τα 2 προηγούμενα χρόνια ανέκτησε το 50% της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει,έναντι των υπολοίπων εταίρων.
Η σημερινή άτυπη σύνοδος κορυφής και η συνάντηση που ακολούθησε διευκρίνισε ο...
πρωθυπουργός (με τους Ρομπάϊ ,Μπαρόζο, Γιούνκερ), ήταν αλληλοενημερωτικές και δεν είχαν κανένα διαπραγματευτικό χαρακτήρα.
Όσο δε αφορά τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο κ .Παπαδήμος είπε, ότι αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί η καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους (που στη χώρα μας φθάνει το 40%).
Αποφασίστηκε ακόμα να διευκολυνθεί και να χρηματοδοτηθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Ειδικότερα γι αυτές τις δράσεις, είπε ότι χρειάζεται προετοιμασία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να διανεμηθούν και να απορροφηθούν ,οι χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται.
Κάτι που μπορεί να μην έχει άμεσο αποτέλεσμα, συμπλήρωσε, αλλά είναι σημαντικό το ότι λήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις και ότι το συμβούλιο επικεντρώθηκε σ' αυτά τα θέματα...
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το P.S.I και τη συμμετοχή των επίσημων δανειστών μας στη μείωση του χρέους, απάντησε ότι είναι προτιμότερο να μην συμμετέχουν...
Όσο για τη χρηματοδότηση της χώρας μας, πρόσθεσε, ότι θα στηριχθεί στο αποτέλεσμα της εκτέλεσης του P.S.I
Σε ότι αφορά την τρόικα,ανέφερε ότι όλα τα δύσκολα θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα παραμένουν στο τραπέζι !
Όταν ρωτήθηκε αν τον ανησυχεί κάτι, σε σχέση με τις συζητήσεις με την τρόικα, απάντησε ότι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, απαιτεί συμφωνία σε δύσκολα θέματα και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, καθώς θα πρέπει οι διαπραγματεύσεις να τελειώσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σχετικά με το είδος των δεσμεύσεων που ζήτησαν οι εταίροι από τα πολιτικά κόμματα, ο πρωθυπουργός απάντησε, ότι ζητήθηκε η αμετάκλητη δέσμευση των κομμάτων, αλλά δεν αναφέρθηκε ο τρόπος της δέσμευσης!
Τέλος σε ερώτηση σχετικά με τη Γερμανική πρόταση περί ύπαρξης επιτρόπου ο κ.Παπαδήμος απάντησε ότι το συγκεκριμένο θέμα, δεν συζητήθηκε...

parapolitika.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: