Σε 9 αγώνες της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου της Τουρκίας ήταν ο Αρχηγός της. 
Ηταν ο ‘Ελληνας Ρωμιός της Πόλης  και ποδοσφαιριστής της  Φενέρμπαχτσε Λευτέρης Αντωνιάδης, ο ποδοσφαιριστής θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου. 
Ο «Κιουτσούκ-Αντωνιάδης» όπως τον αποκαλούσαν οι Τούρκοι καθώς «Κιουτσούκ» στην τουρκική γλώσσα σημαίνει μικρός, μικροκαμωμένος. Σήμερα  ο «Κιουτσούκ-Αντωνιάδης» πέθανε  σε ηλικία 97 ετών σε νοσοκομείο της πόλης που γεννήθηκε, της Κωνσταντινούπολης. Επασχε από πνευμονία.
Επαιξε και στην ΑΕΚ αλλά ξεκίνησε την καριέρα του στην Τάξιμσπορ...
Το 1947 πήρε μεταγραφή στη Φενέρμπαξε κι αμέσως άρχισε να διακρίνεται το ταλέντο του. 
Το 1951 πήρε μεταγραφή στην ιταλική Φιορεντίνα, ο πρώτος ποδοσφαιριστής από την Τουρκία που πέτυχε κάτι παρόμοιο. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στη γαλλική Νις. 
Εκανε ονομαστή καριέρα : 423 γκολ σε 615 συμμετοχές ήταν ο απολογισμός του εν μέσω πολλών πρωταθλημάτων και κυπέλων . 
Μάλιστα το 1953-54 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στην Εθνική Τουρκίας έπαιξε 50 αγώνες και σε 9 από αυτούς ήταν ο αρχηγός της ομάδας.
Έπαιξε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1954 σκοράροντας δύο γκολ κι επιλέχτηκε στη Μικτή Κόσμου.  
Συνολικά πέτυχε 20 γκολ με την εθνική ομάδα και μέχρι σήμερα είναι ο δεύτερος σκόρερ της όλων των εποχών.

Υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Τουρκίας που τιμήθηκε με το «Χρυσό μετάλλιο» της τουρκικής ομοσπονδίας.
Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Τουρκίας που πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό, στη Νις και στη Φιορεντίνα. 
Το 1964 πήρε μεταγραφή στην αγαπημένη του ΑΕΚ αν και ήταν ήδη 39 ετών. Όμως, πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο σε πέντε ματς σκοράροντας δύο γκολ.
Τραυματίστηκε σε έναν αγώνα με τον Ηρακλή Θ. και αναγκάστηκε να τερματίσει την καριέρα του. 
Πέρυσι  είχε έρθει στην Αθήνα αλλά δεν έκατσε πολύ.
Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια ο Λεφτέρ, όπως τον αποκαλούσαν οι Τούρκοι, είχε το παρατσούκλι ordinaryus, δηλαδή προφέσορας, διότι είχε άνεση στο σκοράρισμα και σχεδόν πάντα έβρισκε τα δίκτυα με σιγουριά. Λέγεται ότι δεν είχε χάσει ποτέ πέναλτι.
Το όνομά του είναι θρύλος μεταξύ των οπαδών της Φενέρμπαξε, οι οποίοι ακόμα τραγουδούν το σύνθημα: ‘Ver Leftere Yazsin Deftere’, που σημαίνει «Δώσε στον Λεύτερη, θα γράψει στο τεφτέρι», δηλαδή «Μη χάνεις το Λευτέρη από τα μάτια σου, διότι θα σκοράρει».
Ο Λευτέρης μετείχε στην ομάδα της Εθνικής Τουρκίας που είχε καταφέρει να νικήσει τη θρυλική ουγγρική ομάδα του Φέρεντς Πούσκας το 1956 με 3-1. Μάλιστα, είχε σκοράρει δύο γκολ. 
Μετά το ματς οι Ούγγροι παραδέχτηκαν την ανωτερότητα των αντιπάλων τους λέγοντας πως αν η Τουρκία είχε παίξει έτσι και το 1954 στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα είχε σίγουρα τερματίσει στην τετράδα.
http://www.prionokordela.gr/diethnh/pethane-o-ellinas-arxigos-tis-ethnikis-t/