Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ώστε, λοιπόν, η Γερμανία μας δανείζει εντόκως!

Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν”
Αυτά δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόϊμπλε σε συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Bild.
Έρχεται  κάπως καθυστερημένη η …διαπίστωσή του...
Εδώ και δυο χρόνια η γερμανική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται σχεδόν καθημερινά με κακόβουλα (και κατευθυνόμενα) σχόλια σε βάρος της Ελλάδος.
Μας παρουσίαζαν ως τεμπέληδες που πίναμε ούζο στις παραλίες, για να  αποδειχθεί στη συνέχεια ότι οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς και αμείβονται λιγότερο.
Μας χαρακτήρισαν ως …διεφθαρμένους για να αποδειχθεί ότι  δικές τους εταιρείες έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαφθορά!
Μας κατηγόρησαν ως ..τζαμπατζήδες για να αποδεχθεί ότι όχι μόνον δεν μας χαρίζουν χρήματα, αλλά μας δανείζουν και μάλιστα με αλμυρό επιτόκιο!
Η αλήθεια είναι ότι η  Κυβέρνηση της κας Μέρκελ με τις  πράξεις και τις παραλείψεις της φέρει μεγάλη ευθύνη για  τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδος. Ήταν το Βερολίνο με τα ήξεις αφίξεις και τα Plan B, που συνήθως ήταν σενάρια καταστροφής, έριχναν λάδι στη φωτιά και επιδείνωναν την κατάσταση.
Από κοντά έσερναν το χορό και τα γνωστά χαμαιτυπεία που ασέλγησαν επί Ελληνικών Μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Ίσως η σημερινή αποκαλυπτική διάθεση του κ. Σόϊμπλε να μην  είναι άσχετη  με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Εξαγωγών του Βερολίνου ότι οι  εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα παρουσίασαν μείωση κατά 8%….

Δεν υπάρχουν σχόλια: