Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Γιατί χαίρεται ο Αντώνης και χαμογελά πατέρα;

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφής ως προς το χρόνο εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Μίλησε ευθέως για το τέλος Μαρτίου. 
Ήταν επίσης σαφής για την διαδικασία εκλογής
Δεν μπορεί να είναι λιγότερο ανοικτή -είπε-απο εκείνη της άμεσης εκλογής από τη βάση που εγκαινίασε ο ίδιος το 2004 και επαναλήφθηκε το 2007. 
Το μόνο που φρόντισε να μην ξεκαθαρίσει ήταν, αν ο ίδιος πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος σε μια τέτοια διαδικασία. 
 Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η ομιλία του έμοιαζε περισσότερο αρχηγική από ποτέ, σαν να εγκαινίαζε προεκλογική μάχη την οποία σκοπεύει να δώσει ο ίδιος.
Μόνο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τον συνεχάρη για την ...γενναία απόφαση του να αποχωρήσει από την προεδρία, αλλά ήταν προφανές ότι το έκανε μπας και τον υποχρεώσει να το πει ευθέως...Αδίκως...
Σχεδόν ταυτόχρονα με όλα αυτά, έβλεπε το φως της δημοσιότητας μια δημοσκόπηση της Public Issue στην οποία το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν στα δημοσκοπικά Τάρταρα του 14% έχοντας πολύ κοντά του την Δημοκρατική Αριστερά (13,5%) το ΚΚΕ (12,5%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (12%).
Με λίγα λόγια, το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου πλησιάζει ακάθεκτο τα ποσοστά του 1974, όταν ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Κι όχι μόνο υπολείπεται πάνω από 16 μονάδες από την ΝΔ αλλά κινδυνεύει να βρεθεί τρίτο η και τέταρτο κόμμα
Είναι προφανές ότι αν συνεχίσει να πορεύεται έτσι, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα αποτελέσουν την πιο οδυνηρή εκλογική στιγμή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. 
Προς μεγάλη ικανοποίηση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος λίγο πριν την ονομαστική του εορτή, πήρε ένα ακόμα ανέλπιστο δώρο από τον πρώην συμφοιτητή του.

Σωτήρης Ξενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: