Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σήκωσετο το τιμημένο για την εθνική πόλο γυναικών

εθνικη, γυναικα, πολο, ευρωπη
Τρίτος συνεχόμενος τελικός είναι γεγονός για την εθνική γυναικών πόλο. Μέσα σε 16 μήνες θα δεικδικήσει και πάλι τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, με αντίπαλο την Ιταλία στο Aϊντχόφεν.
Στις 17:00 διεκδικεί ένα δεύτερο μεγάλο τρόπαιο, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι τον Ιούλιο στη Σανγκάη.
Μέσα στα χρόνια αυτά, η Ιταλία έχει εξελιχθεί στον καλύτερο... πελάτη της ελληνικής ομάδας. Εντεκα διαδοχικές νίκες μετρά η εθνική επί της «σετερόσα» από το 2009 και μετά, με τον Γιώργο Μορφέση να είναι αήττητος απέναντι στην αυριανή αντίπαλο.
Η «γαλανόλευκη» βρίσκει τις Ιταλίδες κάθε φορά τα τελευταία χρόνια σε ...
κρίσιμους αγώνες και πάντα βγαίνει νικήτρια: χιαστί για πρόκριση στην οκτάδα στο Παγκόσμιο του 2009, ημιτελικός στο Ευρωπαϊκό του 2010 (οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τότε και στην Α΄ φάση, όπως έγινε και στο Αϊντχόφεν), ημιτελικός και στο Παγκόσμιο του 2011. Αλλοτε εύκολα, άλλοτε δύσκολα (ποτέ όμως οριακά), οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση είναι αυτές που φεύγουν χαμογελαστές ή πανηγυρίζοντας (ανάλογα με την κρισιμότητα του αγώνα) από την πισίνα. Απομένει να συνεχιστεί το σερί και αύριο.

Η εθνική έφτασε ως τον τελικό σημειώνοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς: 10-9 την Ιταλία, 12-6 τη Γερμανία, 8-6 την Ισπανία και 14-12 την Ουγγαρία στον ημιτελικό.

Από την πλευρά, η ομάδα του Φάμπιο Κόντι, μετά την ήττα της πρεμιέρας, συνέχισε με νίκες 15-11 επί της Ισπανίας και 18-12 επί της Γερμανίας, στο χιαστί επικράτησε μετά από συγκλονιστικό ματς της Ολλανδίας με 17-15 στα πέναλτι και στον ημιτελικό νίκησε την κάτοχο του τίτλου Ρωσία 13-12, σε ένα επίσης συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος.

Η Ιταλία είναι, μαζί με την Ολλανδία, η πολυνίκης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε επίπεδο γυναικών, έχοντας πανηγυρίσει τέσσερα τρόπαια: τρία συνεχόμενα το 1995, το 1997 και το 1999 κι άλλο ένα το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια: