Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

"Φαύλος κύκλος" με Παπαδήμο και Σαμαρά

Νέο κύκλο κρίσιμων επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά ο Παπαδήμος έχοντας αυτή τη φορά κατά νου να ξεκαθαρίσει εκ νέου τη στάση των πολιτικών αρχηγών,καθώς αντιλαμβάνεται ότι τα ενδοκυβερνητικά μέτωπα και οι διαφωνίες αυξάνονται.
Ο Παπαδήμος φαίνεται ότι ζητά λευκή επιταγή από τους πολιτικούς αρχηγούς κάτι που δεν φαίνεται εύκολα να πάρει, εν όψει των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο... κ. Παπαδήμος θα ζητήσει τη δέσμευση ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση και στους τέσσερις άξονες όπως φέρεται να έχει ζητήσει η τρόικα, διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει από μέρους του την διαπραγμάτευση. 
Από την πλευρά Σαμαρά, επιμένουν να μην στηρίξουν το μέτρο που θέλει την μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας από τη Συγγρού, ότι πρόκειται για ένα καθαρά υφεσιακό μέτρο το οποίο δεν θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα , αντίθετα θα μαραζώσει την ελληνική οικονομία.
Στη Συγγρού μάλιστα, θα περιμένουν να υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και υπογραμμίζουν ότι ο Σαμαράς, δεν πρόκειται να μπει ούτε καν σε διάλογο με την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: