Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πρόγραμμα «6x6» κάνουν στη Ν.Δ.


- Τους τα ‘χουμε πει όλα για την οικονομία, πρόεδρε: Το PSI αυτό, η δανειακή σύμβαση εκείνο, δόσεις, επιτόκια… 
Πρόεδρε, ο κόσμος στην περιφέρεια «μπάφιασε». Καταλαβαίνει ότι από την οικονομία εξαρτάται η ίδια η ύπαρξη της χώρας
Αλλά θέλει να ξέρει και τι θα κάνουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση για να έχουν τα παιδιά του σχολικά βιβλία. 
Αν θα έχουν δωρεάν Πανεπιστήμιο οι «μη έχοντες». 
Αν θα πληρώνουν από την τσέπη τους ή θα μπορούν ακόμα να βασίζονται στα Ταμεία όταν είναι άρρωστοι...

Ο Αντώνης Σαμαράς ακούει τους βουλευτές του που γυρίζουν από την περιφέρεια μετά τις γιορτές να του ζητούν -ευγενικά, αλλά πιεστικά- να προχωρήσει στην ανακοίνωση του προγράμματος της Ν.Δ. Γιατί ο κόσμος βλέπει ότι, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, η παράταξη θα βρεθεί στην εξουσία μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές (πάντως, στο γραφείο του προέδρου στη Συγγρού έχουν κυκλώσει, με χοντρό κόκκινο μαρκαδόρο, την Κυριακή 8 Απριλίου). Και ο κόσμος θέλει να ξέρει τι θα γίνει με την καθημερινότητα τη δική του, της οικογένειας και των παιδιών του.
Γι’ αυτό και ο Σαμαράς, τον… έριξε τον κύβο (alea jacta est - ο κύβος ερρίφθη, που λένε όσοι θυμούνται τα λατινικά τους από το σχολείο). 
Το πρόγραμμα, που είναι σχεδόν έτοιμο, θα παρουσιαστεί άμεσα, με τη διοργάνωση έξι μεγάλων θεματικών συνδιασκέψεων. Στόχος είναι να μάθει ο κόσμος τις φρέσκες ιδέες, στις οποίες τόσα ποντάρει η Ν.Δ. 
«Κεντρικός άξονας της λογικής μας είναι η ανάπτυξη. Θα βρείτε ανάπτυξη ακόμη και σε τομείς που ίσως δε θα το περιμένατε, όπως -για παράδειγμα- στον Πολιτισμό», λέει στο newsbomb.gr άνθρωπος του 3ου ορόφου της Συγγρού 340. 
Στόχος των επιτελών της Ν.Δ. είναι οι επιμέρους θεματικές συνδιασκέψεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, να έχει ενσωματωθεί και το feedback, ο παλμός της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις γαλάζιες προτάσεις, ώστε το πρόγραμμα να παρουσιαστεί από τον Αντώνη Σαμαρά, σε μια κεντρική εκδήλωση στα τέλη του μήνα.
Στη Ν.Δ. θεωρούν το συγκεκριμένο timing ιδανικό, δεδομένου του σχεδιασμού τους που τοποθετεί την προσφυγή στις κάλπες στις 8 Απριλίου. Από τη μια πλευρά, θεωρούν ότι ο περίπου ενάμισης μήνας που θα μεσολαβήσει είναι αρκετός χρόνος ώστε να επιτρέψει τη μέγιστη προβολή του προγράμματος, ενώ -από την άλλη- δεν είναι και το μεγάλο διάστημα που θα αφήσει τις εντυπώσεις να ξεθυμάνουν μέχρι την ώρα που ο πολίτης θα διπλώνει το ψηφοδέλτιο και πριν σαλιώσει το φάκελο πάνω από την κάλπη.
Παράλληλα με το πρόγραμμα, στη Ν.Δ. δίνουν τεράστια σημασία και στις συνταγματικές αλλαγές που έχουν επεξεργαστεί και για τις οποίες θα δεσμευθούν απέναντι στους ψηφοφόρους. 
Πιστεύουν ότι ο περιορισμός του αριθμού των βουλευτών, το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του υπουργού και του βουλευτή (διαχωρισμός εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας), ο μόνιμος υπουργός προϋπολογισμού είναι -μερικές από τις- θεσμικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τον ίδιο τον πυρήνα του ελληνικού κράτους. 
Και είναι πεπεισμένοι ότι, αν ο κόσμος ενημερωθεί σωστά για τις γαλάζιες συνταγματικές προτάσεις, θα εκτιμήσει «την τόλμη της Ν.Δ. να προχωρήσει σε αλλαγές που κανένα κόμμα δεν έχει παρουσιάσει στο παρελθόν με τόσο συγκροτημένο και ρηξικέλευθο τρόπο».
Στα δύο αυτά δυνατά χαρτιά βασίζει το επιτελείο του Σαμαρά την αισιοδοξία του ότι, παρά την κοιλιά που έκαναν οι δημοσκοπήσεις μετά τη συμμετοχή της παράταξης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τελικά η Ν.Δ. θα είναι αυτοδύναμη. Κάποιοι, μάλιστα, μιλούν και για ποσοστό άνω του 40%. 
 Εκτιμούν πως το γεγονός ότι η αυτοδυναμία θα παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή θα λειτουργήσει συσπειρωτικά για τον κόσμο που θέλει να κυβερνηθεί χωρίς παλινωδίες, πως η ίδια η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι μεγάλες αδυναμίες που τη συνοδεύουν (ασυνεννοησίες, μικροκομματικοί διαξιφισμοί κ.λπ.) απομυθοποίησε τις κυβερνήσεις συνεργασίας και πως, τελικά, ο κόσμος θα ψηφίσει θετικά, για το μέλλον του και όσοι αρνούνται τους πάντες και τα πάντα θα κάτσουν σπίτι τους και δε θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Toυ Γιώργου Χριστοφορίδη
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: